Positiv energi

När jag arbetar med att utveckla arbetslag pratar jag ofta om värdet av att ge positiv feedback till varandra. Att uppmärksamma och även ge uttryck för något positivt hos en person skapar en varm och glädjefull energi.
 
 
Detta gäller naturligtvis i alla sammanhang. Alla människor blir glada av att få komplimanger eller positiv feedback på något. Vissa kan känna sig obekväma med att ta emot en komplimang, vilket oftast beror på ovana, men alla blir glada.
 
 
De senaste dagarna har jag fått känna på själv hur det ökar självförtroendet och självkänslan samtidigt som det genererar så mycket god energi. I lördags när jag var på bloggeventet fick jag komplimanger om att min hårfärg var så fin. En tjej, som var en av utställarna, erbjöd gratis makeup till alla som ville. Jag var sist ner i stolen och då sa hon att hon tänkt på det hela dagen - att min hårfärg var så fin. Jag blev jätteglad över att höra det och väldigt glad att hon valde att dela med sig av det, istället för att bara tänka tanken, vilket vi ofta gör. Senare på kvällen fick jag en komplimang av en annan tjej att min klänning var fin. Jag kände mig som a million bucks hela kvällen.
 
 
Men igår fick jag nog den komplimangen som värmde mig mest. Jag var och arbetade med ett arbetslag som jag träffat en gång i månaden sedan strax innan sommaren. Vi arbetar på olika sätt med att stärka deras arbetsrelation och hur de ska kommunicera bättre med varandra. Vi gör olika övningar och tränar på olika verktyg varje gång. När jag höll på att packa ihop mina saker säger en av tjejerna att de brukar prata mycket om det jag gör och allt de har lärt sig. Att de verktygen jag har gett dem har hjälpt dem både i arbetet, men också i privatlivet. Hon sa att hon kände sig priviligerad över att få möjligheten att delta i det arbetet jag gjorde med gruppen.
 
 
Jag kände mig så glad, och stolt, både över att få en så härlig feedback på det jag gör men också att hon, genom sitt agerande, visade att mitt arbete haft betydelse. Det värmde, och gjorde hela min dag strålande.
 
 
Med en så liten gest kan du förändra någon annans dag. Uppmärksamma människor omkring dig. Ge positiv feedback och komplimanger, Se det som en gåva du ger till någon i din omgivning. Jag lovar att mottagaren kommer att bli glad :)

Kommentarer
Postat av: AL

Det behövs inte mycket för att lyfta en annan människa. Man blir ju själv också glad om man kan glädja en annan människa :)

2014-02-18 @ 20:00:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0