Nu är det VÅR :)

 
Eller. rättare sagt, imorgon är våren här i Göteborg enligt meterologerna. Så här definieras våren rent meterologiskt
 
 
 
Om dygnsmedeltemperaturen ligger i intervallet från 0,1°C till och med 9,9°C kallar vi detta för ett dygn med vårtemperatur. Om detta inträffar sju dygn i följd, säger vi att våren anlände det första av dessa dygn. Även om det blir en återgång till lägre temperaturer därefter så räknas det fortfarande som vår. SMHIs definition av vår innehåller ytterligare ett villkor. Starten på våren får inte ske före den 15 februari.
 
 
Här i Göteborg uppfyller vi de kriterierna imorgon, så då är våren här :)
 
 
Idag efter jobbet gick jag och katterna ut i trädgården, och det var faktiskt vår i luften. Det kände vi allihop.
 
 
I krukor bland vissna fjolårsblad börjar perennerna spira.
 
 
 
 
 
 
Katterna går och luktar på allt och inspekterar. På hyllorna har inga krukor kommit upp än, utan väntar på värmen lite senare.
 
 
 
 
Planteringsbordet är också helt tomt efter en grundlig städning i höstas.
 
 
 
 
 
De flesta trädgårdsmöblerna står fortfarande under presenningar och där blir det intressanta vattenpölar. Jag tog ner en rottingstol från vinden och lät den flytta ut så jag hade något att sitta på, tillsammans med ett fårskinn, och den har blivit grundligt inspekterad och kload på. Återinvigd för en ny säsong :)
 
 
 
 
 
Enligt den meterologiska definitionen är det vår nu, även om det skulle komma ett bakslag och bli kallt igen. I år är det ovanligt tidigt. Våren brukar komma till Göteborg omkring 15 mars. I år blir det 22 februari.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0