Härliga söndag

I en Facebook-grupp jag är med i  ställde en person frågan om hur vi skapar bästa möjliga söndagar för oss själva och det var intressant att läsa alla svaren.
 
 
Här fanns det massor med olika saker; att inte vara bakis, äta en lång frukost, vara utomhus under dagen, städningen klar på lördagen så söndagen är utan måsten, känna kravlösheten, bakar eller lagar mat, frukost framför brasan med en bra bok, badhuset, sova länge, laga mat tillsammans, ha hemmaspa, skämma bort oss ordentligt, hemmadag, softa, inga krav, ut i skogen, bara vara, handarbetar, njuta av att ha tid.
 
 
Ja, det var några av de svaren som kom. Hur tillbringar du söndagar?
 
 
Något som flera skrev var att tillåta söndagen att vara en dag utan måsten, utan agenda, helst ha klart sådant som tvätt och städ innan. Själv tycker jag städningen kan vara njutningsfull. Om jag har tid och inte vill vara klar snabbt kan jag tycka att det är skönt att städa. En reningsritual för både mig själv och mitt hem. Det är vad jag ägnade förmiddagen åt.
 
 
 
När städningen var klar och hela huset känns rent och fräscht igen, ville jag ut och tanka luft, ljus och energi. Tänke också plocka lite blåbärsris för att fylla ut tulpanbuketten jag köpte igår. Turligt nog har jag skogen precis utanför dörren :) Och jag är så glad att vi har allemansrätt i Sverige. Då jag håller på att bli kompis med min nya kamera fick den följa med på promenaden.
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag bor ju väldigt bra där jag bor idag med skogen precis utanför dörren, havet på cykelavstånd, stallet nära, stan en mil bort och service nära. Jag trivs väldigt bra i min lägenhet och är glad att jag har en liten trädgård. Det enda är att jag skulle vilja ha en större trädgård och så inte några grannar direkt intill. Annars kan jag bo kvar i området jag bor, men lite avsides.
 
 
 
I skogen är det mycket aktivitet. Här samsas många människor - löpare, människor på hundpromenad, hästar med sina ryttare, mountainbike ( de tycker jag nog sämst om för de kommer i så snabb fart) och precis här har jag träffat på älg ett par gånger. En gång var det en sällskapssjuk älg som slog följe med mig och hunden längs med stigen en bra bit innan han fortsatte in i skogen.
 
 
 
 
 
 
Med lite blåbärsris bland tulpanerna känns det mer som en bukett och riset fyller ut bra. Då räcker det med några få tulpaner för att ge en fullmatad effekt. Katterna tyckte också att blåbärsriset var spännande :)
 
 
 
 
Eftermiddagen var planerad att avslutas med yoga tillsammans med en vän, men hon gick på bio med sin man och jag var ute i skogen längre än jag hade tänkt. Och till yoga vill jag inte stressa (som i reklamen :)) så jag bestämde mig för att en tur i skogen fick vara tillräckligt med avkopplande aktivitet för idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0