Genus i fokus

Hemma pratar vi mycket om feminism i olika former. Jag är så glad att jag har en så intelligent och medveten dotter och vi har många intressanta diskussioner om miljö, samhället, ekologisk mat, matproduktion och feminism. Vi pratar bla om hur svårt det är för unga människor idag att stå emot alla subtila budskap som översvämmar dem dagligen, överallt. I alla media. Sångtexter som förminskar och objektifierar kvinnor.
 
 
Reklam som känns som pedofilbilder.
 
 
Angry at American Apparel?
 
Företagets primära målgrupp är unga tjejer och inte en enda av deras reklambilder är rumsren. Allt bilder är starkt sexuella, med unga tjejer. De fick också årets sexistpris av Genusfotografen.
 
 
I reklam som inte är lika utstuderad som American Apparel framställs kvinnor som sexuella objekt underordnade mannen
 
 
Tips_iwallinder
 
Bara ett exempel av hur många som helst.
 
 
 
Playstation!
 
 
tips_vadvilldubli
 
 
Jag läste på Genusfotografens blogg och även jag blir bestört över på hur många sätt vi kvinnor framställs som dumma, sexiga, våpiga, underlägsna, ointelligenta om och om igen.
 
 
Jag är så glad att jag har en dotter som uppmärksammat och genomskådat mycket av detta. Hon vägrar tex att gå in i en affär som spelar en sexistisk låt, köper inte produkter som har sexistisk reklam. Men även vi som är medvetna missar mycket. För att det har blivit så vanligt att vi inte längre reagerar på allt. Och det är då det blir riktigt farligt.
 
 
Tips_Sophie Winberg Tyrfelt

Kommentarer
Postat av: CrimsonAnna-vegetarian of doom

Jag beundrar din dotter som vågar säga emot. Det jag funderar på är-hur tas det emot av omgivningen? Hon gör ju helt rätt, men det är inte lätt, speciellt i tonåren, att gå emot ingrodda normer.

Svar: Till största delen med respekt tror jag, men också av individer som tycker det är "gnälligt" att vara feminist. Det är inte många tjejer i den åldern som vågar säga att de är feminister, tyvärr
None None

2014-02-13 @ 13:15:21
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: CrimsonAnna-vegetarian of doom

Det gläder mig att höra att hon möts med respekt. Som sagt jag applåderar henne och hoppas att hon fortsätter och kan inspirera flera. De som tycker att det är gnälligt, ja de blir nog aldrig nöjda =)

2014-02-13 @ 15:09:49
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: nillashalsaharmoni

Du har som sagt en modig och medveten dotter! Hon är säkert en förebild för andra i sin omgivning.
Jag blir både arg och ledsen när jag ser på bilderna vad de förmedlar. Inte minst den ifrån Länsförsäkringar!
Gunilla

Svar: Ja det är ju alla de som inte så uppenbart är sexistiga, dvs exploaterar kvinnokroppen, som är de allra värsta då de förmedlar attityder och visat hur vi tänker kring manligt och kvinnlig komptens. De gör mig mest arg
None None

2014-02-14 @ 09:19:23
URL: http://nillashalsaharmoni.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0