Februarimat

Vill man vara miljövänlig, och trendig, väljer man mat som är ekologisk, i säsong och gärna närproducerad. I februari, och hela vintern, betyder det att rotfrukter och kål av alla de slag är i säsong. Därför är det just vad min middag består av :)
 
 
 
Tunt skivad potatis och andra rotfrukter som ugnsbakas är bland det godaste jag vet vid denna tiden på året.
Ovanpå strör jag rilkigt av det godaste saltet jag någonsin smakat.
 
 
 
Tång och algsaltet från Bjäre lyfter de enkla råvarorna till helt nya höjder. Ekologisk rapsolja och lite kryddväxter på räcker gott. Ibland smular jag ner lite fetaost på också.
 
 
 
De kryddväxter jag använder mest i min matlagning är basilika, timjan och rosmarin.
 
 
Idag har jag en väldigt lat och skön lördag. Jag borde vara mer aktiv tänker jag, men sen rättar jag mig själv - varför måste jag det när jag njuter av att vara hemma och greja. Att stå i köket och hacka grejer, röra i grytor är en väldigt skön och avkopplande aktivitet
 
 
 
 
Idag valde jag att använda det som fanns i kylskåpet som tillbehör till rotfrukterna och det blev en röra med lök, aubergine, krossade tomater och parmesan. Kylskåpsrensning som blev väldigt gott.
 
 
Jag tycker det ska vara något sött som avslutning på middagen, och vill gärna slå ett slag för efterrätten. Det behöver inte vara så avancerat. Det kan räcka med lite frukt eller några bitar mörk choklad. Något litet sött som markerar avslutning av middagen gör måltiden komplett tycker jag. Idag blev det en ekologisk mango som vi fick i affären häromdagen då de gav det till de som satte sig och cyklade på motionscykeln de kopplat till en mixer. Trampandet genererade den energin som behövdes för att köra mixern och göra en smoothie. Naturligtvis ville dottern och jag vara med på det. Hon cyklade och jag drack smoothie :)
 
 
En annan väldigt uppskattade lördagsaktivitet är att lägga sig på soffan och läsa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: nillashalsaharmoni

Hej!
Vilken härlig, nyttig och avkopplande lördag! Älskar rotfrukter i ugn...känner dofterna!
Kram, Gunilla

2014-02-08 @ 22:33:53
URL: http://nillashalsaharmoni.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0