Boktips

Att djur spelar en stor roll i mitt liv vet ni ju alla som har följt min blogg ett tag. Sex katter har vi, och ibland blir längtan efter en hund igen stor och vi pratar om hur vi skulle kunna lösa alla praktiska saker om vi skaffar en hund igen. Det är nu fyra år sedan vår älskade golden retriver Gaston somnade in, tolv år gammal.
 
 
Böcker som handlar om djur, och särskilt när det är verkliga historier, ofta med väldigt speciella djur i huvdurollen, gillar jag verkligen. Denna helgen har jag läst två sådana som jag kan rekommendera.
 
 
 
 
 
Boken handlar om en liten grand danois valp. Albion och döv är hon ensam kvar i sin kull. Ingen vill ha henne. Dan Dye sörjer fortfarande sin hund Blue, men blir upp över öronen förälskad i denna lilla hund när han träffar henne och tar hand om henne. Dan och Mark lever med sina tre hundar - Gracie, Sarah och Dottie och genom boken får vi följa med på deras glädje och vedermödor med tre stora hundar. En av vedermödorna är att Gracie slutar äta och magrar allt mer. De prövar all möjlig hundmat, och inget duger. Till slut bestämmer de sig för att göra egen mat. Mat gjord av äkta råvaror från grunden och utan tillsatser. De börjar baka egna hundkex med olika smaker. Detta blir grunden till en succé och ett framgångsrikt företag - Three Dog Bakery. Boken är skriven med värme och humor. Kärleken till hundarna, och speciellt till Gracie är påtaglig och gör boken både rolig och rörande. Jag skrattar och gråter om vartannat. Denna bok kan jag verkligen rekommendera.
 
 
En annan bra bok om djur jag läst i helgen är Hunden som hade en gammal själ. Det är en samling noveller om djur som är väldigt blandade. En del är roliga, andra är sorgliga men alla är intressanta. I samma serie har också skrivits Hunden som läkte en familj.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0