Vikten av etikett?

Downshifting, simple living, mimimalism, frivillig enkelhet - ja, kärt barn har många namn. Ibland kan jag fundera på hur viktigt det är att sätta en etikett på det man gör. Är det viktigt att sätta ett namn?
 
 
Själv tänker jag inte riktig i de banorna även om säkert alla dessa etiketter hade fungerat. Mitt fokus är att leva ett enklare och lugnare liv med fokus på hälsa och miljö.
 
 
Det har medfört att jag arbetar mindre, shoppar mindre, rensar kontinuerligt för att skapa ett harmoniskt hem, väljer att köpa ekologisk och ren mat som ofta blir vegetarisk, att jag successivt byter ut även andra saker mot ekologiska alternativ, att jag vänder mig mot en långsammare livsstil och vill att saker ska få ta tid och inte känna stress.
 
 
Det innebär också att jag väljer bort en hel del saker, men det känns inte som någon uppoffring för min del. Jag brukar kalla mig själv för en social enstöring. Jag älskar att vara med andra människor och jag får energi i umgänget med andra, men jag älskar också att vara för mig själv och jag kan lätt vara helt själv en vecka utan någon annan att prata med än katterna utan att känna mig ensam.
 
 
Alla dessa saker gör att jag skulle kunna sätta vilken som helst av dessa etikeketter, men det känns inte viktigt för mig. Det viktiga är att jag gör hälsosamma val som får min kropp och min själ att må bra. Och gärna göra val som också är bra för miljön. Då är jag nöjd.

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Hej Ann-Sofie,
Jag har kikat in på din blogg lite då och då under en längre tid och vill bara tala om att det är många gånger så inspirerande det du skriver. Lite roligt är det att jag också heter Ann-Sofie och delar dina tankar om ett enklare och mer balanserat liv. Jag strävar också dit hän men det är inte alltid som jag lyckas leva efter denna vision. I detta inlägget kände jag verkligen igen mig t ex i det du skriver om att vara en social enstöring :-) Jag är så trött på all yta man möter i många bloggar, här finns ett annat djup. Jag har själv en blogg som jag har lite vilande för tillfället, kanske på grund av att den också varit lite ytlig. Jag har nyligen förlorat min mamma och livet har verkligen fått en annan dimension. Den materiella världen vi lever i och uppvisande av vackra hem o dyl känns för mig just nu så intetsägande. Tack för en trevlig blogg! Kram Ann-Sofie

Svar: Tack Ann-Sofie! Roligt att du heter samma som jag :) Inte så vanligt namn.Som du skriver är det många gånger vid sådana livsomvälvande händelser som dödsfall, sjukdom, skilsmässa osv som vi blir tvingade att börja fundera på livet och mer existentiella frågor. Då kommer ofta längtan efter ett enklare liv och ett liv mer mer innehåll och mindre yta. Att ha den visionen är bra som ledstjärna tycker jag är bra. Det guidar en i de val som vi hela tiden ställs inför. Ibland är det svårare att följa den linjen. Då är det viktigt att inte slå på sig själv för att man inte lyckas i varje liten detalj, utan att glädjas åt de saker man faktiskt har lyckats med och känna tacksamhet för dem. Det brukar leda till att man mer och mer gör de valen som leder en åt rätt håll, många gånger utan att fundera så mycket kring det. Det blir mer en självklarhet
None None

2014-08-21 @ 08:44:27
URL: http://elinasinspiration.blogspot.se
Postat av: Anna-Maria

Hej! Jag vill tacka dig för en jättebra blogg! Jag har följt din blogg ganska länge och är fortfarande lika inspirerad och förväntansfull inför dina inlägg. Bästa bloggen jag vet! Kram

Svar: Åh tack så mycket för dina fina ord. De gjorde mig väldigt glad!
None None

2014-08-21 @ 18:33:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0