Tacksamhetstisdag

Det finns en intressant grupp på Facebook som heter Frivillig enkelhet - mer med mindre, som ni hittar här https://www.facebook.com/pages/R%C3%B6gla-by-utanf%C3%B6r-Ystad/166368390071148?ref=ts&fref=ts#!/groups/280402018813546/?fref=ts
 
 
Där skriver de i dagsläget 167 medlemmarna om intressanta tankar, artiklar eller videoklipp som har med ett enklare liv att göra.
 
 
Där har jag också hittat några nya bloggar att följa, som alla handlar om att leva ett enklare liv och med mer ekologisk intriktning. Bla hittade jag denna bloggen http://www.ekostil.se/ där Tanja delar med sig att alla möjliga ekologiska och miljövänliga tips.
 
 
Där har hon något hon kallar för Tacksamhetstisdag där man listar tre saker varje tisdag som man är extra tacksam för. Det tänkte jag haka på. Så idag är jag tacksam för dessa tre saker:
 
 
1. Att jag har hittat ett jobb jag trivs med och där jag kan arbeta mindre, men ändå ha en bra inkomst. Detta gör att jag är ledig en dag i veckan (Det absolut bästa valet jag någonsin gjort var att gå ner i arbetstid!!)
 
 
2. Att jag kan vara ledig en dag i veckan innebär att jag kan ta ledigt fredag ena veckan plus måndag veckan därpå, vilket innebär en långhelg. Det har jag gjort denna helgen, vilket gjorde att jag kunde åka ner till mitt fina hus i Skåne
 
3. Vilket leder mig fram till den tredje saken jag är så tacksam för denna tisdag - nämligen att jag hittade detta hus som ligger på en sådan fantastiskt vacker plats. Jag mår så bra av att vara där. Andningen blir lugnare, hjärtat slår långsammare och jag bara njuter. Jag är också tacksam för att det har varit så fint väder i helgen, vilket har inbjudit till både trädgårdsarbete plus häng men också till promenader i vår vackra by men även längs med havet. Underbart!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna/notonmusic

Tacksamhetstisdag, vilket fint begrepp!

Svar: Ja visst är det :) Att minst en gång i veckan fundera på vad man har i sitt liv som man är tacksam för. fokusera på det man har istället för det man inte har
None None

2014-08-26 @ 22:40:04
URL: http://www.notonmusic.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0