Surr, surr, surr....

Tänk vad våren har exploderat denna veckan. Iallafall här i Göteborg. Björkarna har slagit ut och körsbärträden blommar. Gräset börjar växa och är snart dags att klippa för första gången i år.
 
 
När jag kom hem från jobbet igår, trött efter en lång dag och solen sken, katterna ville U T, bestämde jag mig för att äta middagen (soppa) i trädgården. När jag öppnade altandörren var det nästan ett öronbedövande surrande utanför. Precis utanför min dörr står ett körsbärsträd, och det var helt översållat av ivirga humlor som sög nektar ur alla blommor. Busy as a bee...eller busy as a bumblebee :) (fint ord på engelska tycker jag - bumblebee)
 
 
 
För ovanlighetens skull var det förutom humlorna helt tyst och stilla ute. Bor man i ett radhusliknande område med många människor på en liten yta är det oftast mycket ljud - barn som leker utanför, grannar som är i sina trädgårdar, folk som går förbi. Detta kan jag ibland vara så trött på, då jag bara vill njuta av lugnet. Men igårr kväll var det helt tyst, så jag satt i trädgårdsstolen, med ett fårskinn för att värma lite, blundade, njöt av solens strålar mot ansiktet och humlornas ivriga surrande. Så skönt!
 
 
 
Nu börjar en härlig tid, tycker jag, när värmen kommer tillbaka, naturen exploderar när allt slår ut samtidigt. Allt blir grönt igen, och växtkraften är så påtaglig. Enligt Feng Shui tillhör våren träelementet som står för just växtkraft, energi, påfyllning.
 
 
Efter ridningen idag satt vi länge ute lutade mot klubbhusets vägg och fikade. Senare i dag ska jag ta en promenad i skogen, njuta av vitsipporna och se hur långt bokskogen har kommit.
 
Ha en skön dag! ( I påsk säger väderprognosen att vi ska kunna njuta av 18 sköna plusgrader :))
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0