Att läsa

På Malin Berghagens blogg läste jag om dessa två böcker som fångade mitt intresse och som jag lägger till på min läslista
 
 
20140424-065418.jpg
 
På Adlibris kostar Sonjas sista vilja 81 kr och beskrivs så här:
 
 
Det tillhörde ovanligheterna att en död kvinna låg utanför entrén till Åhléns, men Sonja Gustavsson hade aldrig varit en särskilt vanlig kvinna. Hon hade inte planerat att dö mitt i Farsta centrum, men om hon vetat att det var där det skulle ske hade hon inte haft något emot det.

Däremot hade hon planerat allt för sina väninnor, Maggan, Rebecka och Susanne, som chockas rejält av hennes testamente. De får dela på allt  alla miljoner och alla spännande investeringar. Men först måste de uppfylla vissa villkor  Vill de och kan de göra Sonja till viljes?

Sonjas sista vilja är en riktig bladvändare. Tre vanliga tjejer i femtioårsåldern rycks upp från sina liv och tvingas börja om på nytt under mycket ovanliga omständigheter. Vi följer dem andlöst vare sig det handlar om heta kärleksaffärer i Paris, jobbiga exmakar i Stockholm eller gulliga barnbarn i Östersund.

Det här är en härlig, romantisk komedi som lockar till både skratt och tårar och som är helt omöjlig att lägga från sig.
 
 
Den fristående fortsättningen Sonjas Hemlighet kostar bara 39 kronor och beskrivs så här:
 
 
När ekonomen Julie lämnar London för Paris drömmer hon om ljuv romantik, god mat och om att komma bort från sin kontrollerande mamma. Vid 37 tycker Julie att det är på tiden.
Hennes mamma Edith tycker däremot att det är alldeles förfärligt när hennes dotter ger sig av till Frankrike. Tänk om Julie träffar en fransman, det är mer än Edith klarar av att tänka på.
Men är det den verkliga anledningen till Ediths protester? Vilka hemligheter gömmer sig egentligen bakom hennes perfekta yta och varför vägrar hon att prata om sina egna ungdomsår i Paris?
Mystiken tätnar när journalisten Kicki och fotografen Fredrik hittar kvarglömda fotografier i Julies lägenhet. Fotografier på Sonja tillsammans med Frankrikes president!
Sonjas tre bästa vänner  Rebecka, Maggan och Susanne förstår ingenting. Men Sonja har haft ännu en hemlighet som hon inte delat med sig av till sina väninnor.
Och den har visar sig vara den största av dem alla.
Sonjas hemlighet är en fristående fortsättning på succeromanen
Sonjas sista vilja. I ett rasande tempo får vi hänga med till Mallorca, London och Paris, där kärleken skulle kunna blomstra om inte så många hemligheter låg i vägen.
Det här är en romantisk komedi när den är som allra bäst. Den är varm, medmänsklig, sexig och oerhört rolig.
 
 
Böckerna beskrivs som feelgoodromaner där Sonjas tre väninnor får en chans att ändra sitt liv genom Sonjas testamente. Hon vet att de inte lever de liv de vill göra. I testamentet har hon skrivit in att om de vågar följa sina drömmar och bryta med sitt gamla liv får de ärva mycket pengar. Om de inte vågar får de bara en mindre summa.
 
 
Jag gillar att läsa. Är storkund på biblioteket och köper ibland även böcker från Adlibris. Jag läser allt möjligt och av flera olika skäl. Jag vill lära mig mer om ämnen som intresserar mig, fördjupa mig inom många olika områden, få möjlighet att tänka nya tankar och ifrågasätta mina nuvarande genom att läsa författare som tänker annorlunda än vad jag gör. Jag läser för avkoppling och för underhållning.
 
 
De allra bästa böckerna är de som kombinerar allt detta - som ger mig en härlig stund i lässoffan, eller solsängen, men samtidigt får mig att fundera, tänka nytt och utvecklas för att sedan börja göra saker på ett nytt sätt.
 
 
För mig är böcker magiska som öppnar dörrar till massor av nya världar. Jag är så glad att dottern också ser allt detta och läser massor, och jag tycker det är synd att så många går miste om detta. Dessa två böcker åker upp på min läslista.

Kommentarer
Postat av: Helena

DE ä jätte bra båda böckerna, läste dom i höstas! passar som sommarläsning i hängmattan eller på stranden!
Helena.

Svar: Det var precis så jag tänkte :) Det låter bra att även du rekommenderar dom. Det kommer bli min sommarläsning i nya huset.
None None

2014-04-24 @ 16:48:37
URL: http://hesan-hesan.blogspot.com
Postat av: Wickan

Två jättebra böcker, ja måbra-böcker skulle jag vilja säga. Låt dem finnas högt upp på din läslista!
/ Wickan

Svar: Vad bra! Måbra-böcker, måbra-filmer och annat som får en att må bra kan man aldrig få för många tips om :)
None None

2014-04-25 @ 08:46:26
URL: http://wickansvarld.blogspot.se
Postat av: Carola J

Håller med dig! Böcker ger så otroligt mycket för mig
på olika sätt. Avkoppling, ny kunskap, erfarenhet m.m.
Böcker du skriver om har jag läst, de var bra.
Jag är inne i en läsperiod nu. Tar gärna emot lästips.
Ha en solig lördag! Kram Carola

2014-04-26 @ 13:53:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0