Boktips och höst

I helgen läste jag en bok som jag bara måste tipsa er om! Jag hade sett den i bokhandeln och min vana trogen bad jag bibliotektet köpa in den. Jag vill inte köpa på mig en massa böcker utan jag låter biblioteket handla och så lånar jag :)
 
 
Men denna bok har verkligen allt när det gäller hälsosam mat, plus en del till, som föll mig i smaken totalt. Jag behöver ingen annan bok än denna. Här kan jag läsa en treveckorsmeny med bra mat med alla recept och en hel del om träning och tänkande, så denna bok ska inhandlas och få en plats i min bokhylla.
 
 
 
Boken vänder sig i första hand till kvinnor 40 + med mat som är bra för hormonbalansen, men jag tycker den passar bra till alla. Det de skriver om är hälsa kort och gott, och alla mår bra av att ta hand om sig, sin kropp och sin själ så denna bok rekommenderar jag verkligen!!
 
 
Åh, vilket härligt, ruskigt höstväder vi har här idag. Jag hade längtat efter lite höstrusk igår, men det kom bara lite regn. Idag däremot blåser det och regnet bara öser ner. Jag älskar det! Här myser vi med tända ljus och te.
 
 
Igår gjorde jag höst hemma. Jag la undan alla sommarkläder i sina säsongslådor, plockade fram höstkoftor, raggsockor, gummistövlar. I soffan la jag på ett nytt fårskinn som inhandlades på marknaden förra helgen och filtarna tvättades.
 
 
Jag tycker om ritualer vid säsongsbyte, att verkligen känna att nu går vi från en årstid till en annan. Jag vill känna av hösten även inomhus, så jag ska plocka in lite rönnbär, fina höstlöv, tända ljusen och njuta av att nu är sommaren över och den härliga hösten tar vid. Igår hade vi även äppelfrossa hemma hos oss :) Dottern bakade ljuvliga scones med rivet äpple och kokos och kokade sedan äpplemos, medan jag tog en del av de äpplen jag plockade i Båstad förra helgen och körde i råsaftscentrifugen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0