Att ta till vara

Att ta till vara på saker känns för mig väldigt bra. När jag köper något vill jag vill jag använda det fullt ut. När jag sedan känner mig färdig med något ger jag gärna det vidare till någon annan. För några veckor sedan köpte jag till slut en ny soffa (vilket vi funderat på i flera år) och har nu en soffa som passar oss bättre. Den gamla soffan la jag ut i en grupp på Facebook där man kan skänka och efterlysa saker. Det tog inte lång stund innan en tjej hörde av sig och ville ha min soffa. Även om den är sliten har den lite mer livskraft kvar.
 
 
I lördags lyxade vi till det, dottern och jag, och hade skaldjursfrossa till middag. Skaldjur är både nyttigt och gott. Känns som september är rätt tid för skaldjur också :) Vi åt pilgrimsmusslor, havskräftor, signalkräftor, krabba, räkor, västerbottenpaj och aioli. Efter det fanns det en hel skål med alla skalen kvar. Många gånger slänger man dem bara i soporna, men jag sparade dem till dagen därpå och kokade ihop en skaldjursfond som sedan blev bas för söndagens fisksoppa. Resten har jag fryst in till en annan gång :)
 
 
 
 
Att göra fond av skalen är väldigt lätt. Jag hackade ett par lökar, några morötter, vitlök och fräste dem i smör, sen på med skalen, lite vitt vin, vatten så det precis täcker skalen och så låta dem koka minst 30 min. Sila sedan bort skalen och reducera fonden till önskad styrka. Voilá! Känns bra att verkligen få ut allt av de goda skaldjuren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0