Axlarna vid öronen

Oj, vad jag har haft mycket de senaste veckorna. Tidigare i höst har både jag själv initierat spännande projekt och blivit tillfrågad om intressanta saker. Jag såg fram emot alla spännande saker jag skulle göra i höst, och tänkte inte på att de allihop sammanföll under oktober månad.
 
 
Nu känner jag att stressen gjort att jag spänt musklerna, speciellt i axlarna som känns som de är strax under örsnibbarna. Nu måste jag börja sålla bland alla saker, både jobb och roliga fritidsaktiviteter. Först ska jag iväg på ett tretimmars lugnt yogapass som ska öppna upp höfter och nedre rygg. Sen har jag bokat tid för massage, där jag speciellt behöver mjuka upp ryggmusklerna.
 
 
I veckan har vi också fått veta att det ska omorganiseras på jobbet, och den avdelningen jag jobbar på kommer förändras ganska mycket, kanske inte ens min tjänst finns kvar efter nästa sommar. Men jag har bestämt mig för att inte oroa mig för det, utan ta den här tiden att fundera på vad jag verkligen vill göra framöver.
 
 
Igår var vi hela dagen på Strömma Naturbruksgymnasium, och jag kände i hela min kropp att det är ju så här jag vill leva. Tyst, vacker natur, många djur - så vackert och fridfullt. Kanske jag ska komplettera min psykologutbildning med trädgård, och börja med trädgårdsterapi - eller använda djur för rehabilitering av utbrända människor?
 
 
Jag hittade en intressant blogg, Leva mer på mindre, som jag de senaste kvällarna har läst alla inläggen. Jag älskar när jag hittar en ny blogg och kunna börja från början, och sen läsa månad för månad :) Finns inget på TV som kan intressera mig lika mycket, så hos oss står TV:n på ibland för att det inte ska vara helt tyst, men vi föredrar datorn som teknik.
 
 
I bloggen har Maria och hennes familj skrivit om hur de för några år sedan  började ändra sitt liv, då hon först sa upp sig från sitt jobb, de började med självförsörjning där de odlar grönsaker och föder upp djur, kalkon lät intressant, och där sedan även hennes man slutade sitt jobb och började med bin och honungsproduktion. Jag blev inspirerad av dem, och delar av detta vill jag också ha i mitt liv - höns, grönsaker, frukt och kanske, kanske uppfödning av djur, men jag vet inte om jag skulle klara av slaktmomentet.
 
 
Jag har funderat mycket på det där med tid, jobb och pengar. Jag har under oktober ett par projekt i mitt privata företag och inser att jag bara behöver arbeta 2,5 dag per månad med uppdrag där för att netto tjäna lika mycket pengar som jag gör på min 80% anställning. Frågan är bara om jag vågar???
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Bara anna

Åh den bloggen följer jag med, beundrar dem verkligen. Har t o m läst hennes bok. Vi försöker leva lite åt det hållet faktiskt . Slakta är inte roligt men det går. Vi ska slakta två ungtuppar på måndag.

Vad är det för företag du har? Det klart du ska våga!
//bara anna

2013-10-19 @ 16:57:31
URL: http://annacecar.blogspot.com
Postat av: Anonym

Jag har ett företag där arbetar med utveckling av arbetslag och ledarskap (är snart färdig specialistpsykolog inom arbetslivets psykologi) och där kan jag ta bra betalt för det jag gör :)

Får väl försöka mig på det där med självförsörjning när jag flyttar till landet. kanske även med slakt då :)

2013-10-19 @ 18:33:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0