På stan

En stor del av mitt enklare liv är att till stor del välja bort shopping. Jag handlar fortfarande ibland men väldigt sällan. Det jag handlar väljs också mycket mer medvetet.


Jag vill också lägga min dyrbara tid på annat än att springa i affärer. Men när jag väl ska handla något vill jag hellre göra det i en affär än på nätet. Jag tycker om att se saker ordentligt, känna på dem och fatta beslut om jag vill ha saken eller inte.


Det gör att jag numera väldigt sällan befinner mig på stan. Idag var dock ett undantag då jag skulle göra några snabba ärenden.


En sak som slog mig då är mängden tiggare som sitter på Göteborgs gator. När jag bodde i new york för drygt 20 år sedan fanns det tiggare i varje gathörn men nu när vi var där såg vi knappt en enda. En kort sväng på stan i Göteborg innebar att jag hade ett tiotal tiggare som skramlade med sina burkar framför mig plus alla dessa mobilföretag som är så aggressiva i sin försäljning att de hoppar på en på gatan. Jag kände mig väldigt obekväm och hoppade snabbt på bussen för att åka hem.


Hur ser det ut i din stad? Är gatubilden den samma? Brukar du skänka pengar till tiggare?


Kommentarer
Postat av: Charlotte Kyller

Jag blir också stressad av dessa telefonförsäljare och kommer på mig själv med att jag anpassar mitt rörelsemönster efter dessa - inte bekvämt!

Vad gäller tiggare så har vi ganska många i Uppsala också och det händer att jag ger dem en slant ibland, men jag tycker att det är bättre att köpa mat och ge till dem direkt. Min systers man var ute tidigt en morgon och såg en bil släppa av ett gäng tiggare, som placerades i olika hörn och fick tillsägelser om hur de skulle bete sig. jag tycker inte att det känns inte bra att ge pengar till organiserat tiggeri eftersom det är svårt att veta om pengarna över huvud taget går till tiggaren och dennes familj.

Ha en fin dag! Hälsningar, Lotta

Svar: Precis samma känsla känner jag. Å ena sidan vill jag hjälpa någon som har det svårt, men å andra sidan vet jag att många av de tiggare vi ser på gatorna här i Sverige tillhör den organiserade brottsligheten och pengarna de får in går inte till de svaga.
I vilket fall som helst får det mig att känna mig obekväm och jag mår dåligt av att möta tiggare i varje gathörn. När det gäller telefonsäljarna märker jag att jag drar mig för att gå till min mataffär, för där har de en liten monter och hoppar på mig i gången från mataffärens kassor till parkeringen gång efter gång. Sist blev jag så arg att jag sa till säljaren att om jag är intresserad av vad de har att erbjuda söker jag upp dem själv, precis som jag gör med alla andra varor och tjänster jag är intresserad av. Jag ser knappast någon säljare från Lindex (som ligger precis brevid) hoppa på mig när jag går förbi och försöka få mig att köpa deras varor, och det behöver inte telefonsäljarna göra heller.
None None

2013-05-21 @ 10:23:02
URL: http://kyllerskan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0