New York tips!

Är det någon av er läsare som planerar en resa till New York tänkte jag lämna lite tips här :)
 
 
Något som jag tycker är bra att göra när jag kommer till en stad, oavsett om jag varit där förut eller inte, är att boka en tvådagarsbiljett på en guidebuss med hop on/hop off. Dels är det ett bra sätt att transportera sig, och dels får man så mycket värdefull och intressant information om staden man befinner sig i. Guiderna på de turerna vi åkte var riktiga New York-bor, födda och uppvuxna i stan, och kunde ge så mycket information om olika ställen som inte en guidebok kan göra.
 
 
New York är en stor stad, med fem olika områden, varav Manhattan bara är en av dessa. Men många gånger är det Manhattan man tänker på när man tänker på New York och även denna del är stor. Det bästa sättet att uppleva New York är att gå, gå, gå, gå, så ett par riktigt bra skor är ett måste. Då staden är så stor är det en dålig idé att försöka hinna med flera olika ställen samma dag. Koncentrera dig på en del av staden i taget. Att åka taxi är relativt billigt, men de fastnar ofta i trafiken och står still. Tunnelbanan är ett enkelt och säkert sätt att ta sig snabbt genom stan.
 
 
Men det bästa med denna stad är att inte ha bråttom. Slink in på smågator, gå bort från de stora avenyerna, sätt er på ett café och upplev staden när den är som bäst. Många tänker shopping när de tänker New York, och visst finns det väldigt mycket att shoppa här, om man är intresserad - men en affär är en affär och de skiljer sig inte så väldigt mycket från varandra, eller mellan olika länder så den bästa shoppingen är att ta sig runt bland områden som SoHo, Village, Meatpacking District och uppleva staden och samtidigt slinka in i några affärer. Ett annat bra alternativ är att besöka en flea market som finns lite överallt på helgerna. Där kan man hitta fynd!
 
 
Några av de turistattraktioner som jag rekommenderar:
 
 
* Central Park förstås!! Här kan man lägga minst en hel dag på att uppleva olika delar
* Utsikt! Att se New Yorks skyline från ovan är mäktigt. Du kan antingen åka upp i Top of the Rock i Rockefeller Center eller i Empire State Building
* Frihetsgudinnan - ta gratisbåten från Battery Park till Staten Island. Den går förbi Frihetsgudinnan så du får uppleva henne på nära håll - gratis :)
* Brooklyn Bridge - själva bron är väldigt vacker. Man kan också promenera över till Brooklyn och se Manhattan från håll
* High line - en gammal tågräls som går högt uppe på taken som man gjort om till en park.
 
 
 
 
* Vill du se en musikal till rabatterat pris ska du ta dig till Times Square. Där kan man köpa biljetter till föreställningar samma dag till 20-50 % rabatterat pris. Vi köpte biljetter till Annie, och hade nästan de bästa platserna i hela salongen. Brevid ligger en Starbucks. Jag bjuder på en bild därifrån på mig efter varit ute i regn någon timme ;))
 
 
 
 
* Manikyr och pedikyr är jättebilligt. Det finns nagelsalonger precis överallt. Vi gjorde manikyr för $10 var.
 
 
* Museum - New York är fullt av massa härliga museum, beroende på vad man är intresserad av. Vi besökte tre: Museum of Natural History som är ett av mina favoritmuseer. Här kan jag gå ofta och länge och titta.
Ripleys Believe it or not - ett väldigt annorlunda museum som var en ny upplevelse. Här har man samlat massor av udda, roliga,konstiga saker från hela världen. Vi hade jätteroligt!
Metropolitan Museum - här hann vi bara med en liten, liten bråkdel av detta gigantiska museum, där vi fokuserade oss på europeisk konst
 
 
* Ibland vill man ta sig bort från staden. Då rekommenderar jag en tunnelbanetur ut till Coney Island, havet, strandpromenaden och nöjesfältet, alternativt ta tåget ut till East Hampton eller Southampton. Även här är havet i fokus
 
 
* Brunch. Vill man göra brunchen till mer än bara mat är en gospelsbrunch i Harlem en fantastisk upplevelse

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0