Utrensat och ny energi

 
Inom Feng Shui menar man att man ska flytta på 27 saker för att få en nystart och en förändring i sitt liv. Det har jag verkligen gjort de senaste dagarna, då möbler har bytt plats och flyttat till nya platser i hemmet. Jag har bla flyttat bokhyllan, och bara där är det mer än 27 saker ;)
 
 
Nya växter har också fått flytta in då det blev så tomt när julgranen togs bort. Fyndade två stora golvväxter på Plantagen i början av januari då de hade halva priset på alla gröna växter. 249 kr blev det totala priset för båda blommorna.
 
 
När man flyttar på saker är det också ett givet tillfälle att passa på att rensa. Så här har det rensats bort böcker, och även en del kläder som aldrig får komma utanför hemmet.
 
 
 
Flera av mina kokböcker åker ut, då de används för sällan (eller egentligen inte alls :))
 
 
 
The Secret var en intressant bok när jag läste den första gången, och lärde mig om attraktionslagen, men jag kommer inte läsa den igen så nu åker den till loppis :)
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Carola

Hej!
Tack för dina kloka tankar. Även jag rensar hemma och det går lättare och lättare. Har haft svårt för att släppa en del saker. Var till Röda korset i veckan med 6 kassar med saker, bla böcker, julpynt som ej används, kläder mm.
Du verkar rensa mycket böcker, hade du många böcker från början. Och hur mycket ungefär har du kvar?
Saknar du de böcker du har rensat ut?
Ha det så bra!
Carola

Svar: Jag rensar mycket lite överallt i mitt hem. Alla har vi våra akilleshälar och saker som är svåra att göra sig av med, och för min del har det varit media dvs böcker, tidningar och musik. Men jag har gått från att ha två stora bokhyllor helt fulla till att ha en liten smal, låg hylla. Kanske har 40 böcker kvar i den. Jag köper nya böcker ibland och vill inte ha fler än de jag har, så då passar jag på att rensa bort lite. Sen går jag igenom mina böcker ibland och ser vilka jag känner mig färdig med, och inte vill återkomma till och då åker de också ut. Hittills har jag inte saknat en enda av de böcker jag rensat ut. Jag lånar även en hel del böcker på biblioteket och där har jag sett att de har vissa av de böcker jag rensat, så om jag någon gång känner att jag vill läsa en "gammal" bok så kan jag ju låna den :)) Men hittills har det behovet inte infunnit sig.
None None

2013-01-27 @ 23:07:35
Postat av: Sofie

Åh, the joys of less har jag tänkt läsa! Är det nåt du kan rekommendera?

Svar: Om du vill kan du gärna få mitt exemplar mot portokostnaden :))
None None

2013-01-28 @ 00:43:12
Postat av: PiaHeikura

Jag tog med en kasse pysselböcker och dvd:s till jobbet,Skrev att jag flyttrensat. Roligt att andra kan ha användning för det man bara har stående.
Din blogg har blivit en stor favorit hos mig.Gillar att rensa och 'simple living' lockar. kram *piah*

2013-01-28 @ 07:25:57
URL: http://piahsblommorochting.blogspot.se
Postat av: Mia

Jag har också mycket böcker som jag skulle kunna rensa bort, men vet ej vart jag ska göra av dom. Det är ju synd att kasta. Mia :-)

Svar: Jag brukar lämna dem till loppis, men en annan idé kan ju vara som Pia skrev - ta med dem till jobbet och låt kollegor få ta det de vill ha. Som du säger själv är det synd att kasta saker som någon annan kan ha glädje av :)
None None

2013-01-29 @ 21:32:59
Postat av: Carina S

Jag älskar kokböcker.vi kanske kan byta.Jag kanske har något som du vill ha.Blomkrukor,gardiner eller något annat?Du kan väl maila mig på Fb om du är intresserad.
Carina Söderman

Svar: Carina du kan FÅ de kokböcker jag rensar ut om du vill ha dom :))
None None

2013-01-29 @ 22:07:19
Postat av: Carina S

Tusen tack.Är du hemma något till helgen så kan jag köra förbi ?

Svar: Ja jag är hemma, mest troligt på lördag eftermiddag. Annars kan jag komma förbi dig på söndag efter jag varit i stallet
None None

2013-01-31 @ 08:19:21
Postat av: R

Hej!
För en tid sen så svarade du på en kommentar som jag skrev på ett av dina inlägg, du kommer säkert inte ihåg. Men i alla fall så kämpade jag med att rensa hemma och mådde väldigt dåligt pga av mitt jobb.

Jag har fortsatt och rensat och sökte även hjälp och blev sjukskriven. Sen jag sökte hjälp så har det hänt flera bra saker och jag mår mycket bättre. Ett "mirakel" har hänt på jobbet som gör att jag mår mycket bättre. Jag har börjat jobba igen på deltid tillsvidare. Nu är det helt plötsligt som en massa bra och positiva saker händer mig! Så har det inte varit på flera år för mig. Undrar om det inte är så att rensningen jag håller på med och att jag tog steget att söka hjälp är det som har förändrat mitt liv en hel del? I alla fall så fortsätter jag att rensa och hoppas att det händer mer saker som jag drömmer om! Kan knappt fatta att det händer bra saker för mig nu!

Tack för din fina blogg, den hjälper mycket! :-)

2013-02-05 @ 06:29:53
Postat av: Lena

Har du prøvd å leve slik som det står i Hemmeligheten? Og virket/virker det? Jeg har lest boka/sett filmen og syns det er interessant, men litt vanskelig å tro!

2014-08-11 @ 21:24:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0