Omflytttning

Förra helgen tog jag bort julen, och hur mysigt jag än tycker att det är att dekorera inför jul, ta in julgranen och njuta av den, tycker jag att det är otroligt skönt att rensa bort allt när julen är över.
 
 
Mitt hem känns rent, ljust och luftigt när juldekorationerna åker ut. I samband med att jag plockade bort julen började jag fundera på om jag skulle flytta om lite. Jag började också titta på mina möbler på ett nytt sätt, och fundera kring hur mina behov ändrats.
 
 
För något år sedan sålde jag mitt dåvarande skrivbord, och lånade ett skrivbord som jag skulle ha tills jag hittade ett jag verkligen ville ha. Skrivbordet, och framförallt, skrivbordsstolen har aldrig känts som det passade in i mitt hem, och jag hade tankar på att åka till möbelaffären och se om jag hittade något annat jag gillade. Men istället började jag fundera kring om jag verkligen behövde ett skrivbord överhuvudtaget. Den tanken var ny för mig, då jag bott här i snart 13 år och ett skrivbord har varit en självklarhet.
 
 
Men när jag funderade på hur jag lever mitt liv nu insåg jag att jag behöver inget skrivbord för datorn längre då jag har gått från att ha en stationär dator till enbart en laptop. Då jag rensat bland mina saker behöver jag inte längre en skrivbordshurts för att förvara skrivsaker, utan de fick plats i en låda i mitt sideboard istället.
 
 
Så istället för att köpa nytt skrivbord och stol åkte de ut helt och hållet, och så fick fåtöljen flytta dit istället.
 
 
 
 
Så nu blev det en mysig läsplats med utsikt över trädgården, och det löste även ett annat problem :) Jag har funderat på att sälja min nuvarande soffa och köpa en större där både jag och dottern kan ligga bekvämt och se på film eller läsa tillsammans. Den vi har nu är lite för liten för att det ska vara bekvämt när vi ligger där båda samtidigt, men då jag flyttade fåtöljen och fotpallen har jag fått en ny plats som också fungerar att se på TV från, så en ny soffa behövs inte ;)
 
 
Tänk vad många inköp jag sparade in genom att tänka om mina behov, och flytta om mina saker lite grann. Som ett ytterligare resultat har rummet även blivit luftigare.

Kommentarer
Postat av: Yve

Vilken mysig läshörna.

2013-01-06 @ 18:29:59
Postat av: C

Hej!

Underbar fåtölj! Vart kommer den ifrån?
Härlig blogg du har! Blir inspirerad! /C

Svar: Tack! Vad glad jag blir att du gillar min blogg :) Fåtöljen är gammal. Inköpt för ca 15 år sedan och är en IKEA Stockholm.
None None

2014-01-06 @ 11:11:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0