Miljövänlig städning

Att leva ett enklare liv innebär inte enbart att börja rensa bland sina saker, att leva med mindre eller att arbeta mindre. Ett naturligt steg i att leva ett enklare liv är också att förenkla sina rutiner, och leva på ett sätt som är bra för miljön.
 
 
 
 
För mig har det inneburit flera förändringar. Jag har börjat handla mycket mer ekologisk mat, gärna närproducerat om jag kan hitta det på ett sätt som inte innebär att jag måste åka runt på allt för många ställen för att handla.
 
 
En annan förändring är att jag vill ha ett hem som är mer miljövänligt och jag har börjat se över mina städrutiner. Det är inte så många städredskap som behövs. Dammsuger gör jag ofta då jag har djur hemma, men i många hushåll behöver man inte dammsuga så mycket utan klarar sig bra med en mopp av microfiber som drar till sig dammet.
 
 Många rengöringsmedel är fullproppade med kemikalier (allra värst är många av ugnsrengöringsmedlen)
 
 
Att städa miljövänligt är ganska enkelt. Såpa är ett av de bästa rengöringsmedlen som finns. Det finns även naturliga rengöringsmedel att köpa. Min favorit är Maison Belle
 
 
 
Men det går även att hitta bra rengöringsmedel i skafferiet :) Vitvinsvinäger är tex ett utmärkt rengöringsmedel. Du kan tex använda det för att göra rent på köksbänken. Fyll en sprayflaska med vinäger och spraya de ytorna du vill göra rent. Torka sedan med en fuktig trasa, skölj och torka en gång till. Avsluta med att torka rent med en torr trasa. Gillar du inte doften från vinäger (som kan vara lite påträngande) kan du droppa i några droppar av eterisk olja i din favoritdoft.
 
 
På precis samma sätt kan du rengöra badrumsporslin, speglar (eftertorka med hopknycklat tidningspapper) och fönster. Du kan även använda vingäer tillsammans med bikarbonat för att rengöra ugnen, eller stryka på såpa och sen värma upp ugnen för att sedan bara torka ur.
 
 
Så istället för att rengöra ditt hem med massa olika kemikalier kommer du långt med saker som såpa, vinäger och bikarbonat ;))

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0