Jul

Nu jobbar jag sista dagen på några veckor, och fram till 7 januari är jag ledig. Från mitt arbete vill säga, men från bloggen tar jag inte ledigt :) Nåja, kanske några dagar här och där, men jag räknar med att ha mycket tid till att skriva inlägg under de två veckorna jag är ledig.
 
 
Igår var det en dag av frosseri, men ack så härligt det kan vara ibland. Vi var ute och åt julbord med jobbet, och det var rätt så många år sedan jag åt ett riktigt julbord.
 
 
Vi var på Liseberg och åt fantastiskt god mat, men det var så mycket som var gott så den totala mängden blev alldeles för mycket. Ett helt rum med bara godis hade de också :) Julbordet åt vi vid lunchtid men så åt jag inget mer på hela dan.
 
 
 
Liseberg vid juletid är så vackert. Julmarknad med hantverk, och två nyheter för i år som jag tänker titta lite närmare på med dottern någon dag i helgen; en julsaga i hur det var att förbereda jul vid förra sekelksiftet och så medeltidsbyn där de förbereder för midvinterfest. I parken finns även djur, en del åkattraktioner, skridskobana där man kan hyra skridskor, en liten backe för att prova utförsåkning, massor med ljus, soppkök, glögg, sprakande eldar att värma sig vid överallt. Det har blivit en jultradition för oss att ta oss dit en gång i december.
 
 
I brevlådan damp även årets första julklapp ner häromdagen - en almanacka från Föreningen Djurhjälpen som jag fick av min pappa. Jag blev jätteglad över den julklappen. I kalendern står mycket om deras verksamhet, en specifik katt med sin histora vid varje månad och jag blev väldigt berörd av några kattöden som presenterades.
 
 
 
Jag blev glad av flera skäl, dels att kalendern i sig är väldigt fin, men också för att inköp av kalendern betyder ekonomisk hjälp för fler hemlösa katter och mycket av det arbetet som görs runt om i landet för hemlösa katter och hundar görs ideelllt.
 
 
Jag har också spridit mitt budskap om färre prylar till fler människor i min omgivning. Hela hösten har jag haft en blivande psykolog som har gjort sin praktik hos mig och idag var hans sista dag. Jag fick två presenter och han sa att han blivit inspirerad av mig och mitt budskap om färre prylar, och att det påverkat hans julklappsinköp i år då det blivit mer förbrukningsvaror än prylar. Till mig hade han köpt doftljus från Yankee Candle med en härlig doft och så en chokladkartong, så förutom psykologisk kunskap har han även fått med sig andra värderingar från mig ;))) Roligt, roligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0