Julmusik

En sak som jag har rensat bort hemma är min stereo då jag nästan bara lyssnar på musik i bilen. Många CD-skivor har också åkt ut i diverse rensningar. Men nu till jul vill jag verkligen ha julmusik. Det är en del av det som sätter stämningen tycker jag. Igår föll den första snön här i Göteborg i samband med stormen Sven, och lite vitt på marken, glögg som värms på spisen, nybakade lussekatter, tända ljus, doftande gran - och tallris lite varstans i hemmet, röda Ingrid Marie som dekoration både ute och inne - och så alla härliga jullåtar och jag går bara runt och myser. Igår kväll var det dessutom årets första program av Jul med Ernst. Jag gillar verkligen hans program. Han lyckas göra julstämning med ganska enkla medel. Det behövs inte massa köpt julpynt och tomtar överallt för att skapa jul. Jag gillar hans tankar om att det mesta julpyntet ska kunna gå att läggas på komposten när julen är över, istället för att packas ner i flera lådor på vinden.
 
 
Den här listan över julskivor hittade jag på Amelia. Vilken är din ultimata jullåt? Vilken låt ger dig mest julstämning? Själv gillar jag flera - The Pogues är en favorit, likasåJul, jul strålande jul men blandningen av både alla gamla klassiker och några nyare, modernare jullåtar är det allra bästa enligt mig :))
 
 

Musiken är en viktig del av julen - den spelas när vi handlar klappar, när vi äter julbord, när vi läser rimmen och när vi dåsar efter gottebordet. Vilken julskiva passar dig?  (Klicka på albumtitlarna för att lyssna på albumet).

 
 

1. Michael Bublé – om hela familjen ska bli nöjd. Här   finns det högtidliga  och vackra, men också de sköna loungelåtarna,   storbandsjazz, barnkörer  och lite latinorytmer.  Vissa låtar har du   hört förr, men inte så här –  andra är nya bekantskaper.

 

2. Sanna Nielsen – Min jul Sprillans nytt album från  Svensktoppenstjärnan som startade karriären redan som 11-åring. Här  tolkar hon klassiker som Auld Lang Syne och Jingle Bells.

 

3. Måns Zelmerlöw – Kära vinterHela Sveriges svärmorsdröm varvar gamla julfavoriter som Jag drömmer om en jul hemma med nyskrivna låtar som hitten December.

 

4. Josh Groban – Noel

 

5. Tommy Körberg –  Julen är här

 

6. The Blue Hawaiians – Christmas On The Big Island

 

7. Mauro Scocco - Årets julklapp! Andra utgåvan

 

8. En riktigt svensk jul – En riktigt svensk jul

 

9. The O.C. Mix 3 - Have A Very Merry Chrismukkah

 

10. The Pogues - Rhino Hi-Five

 

 
 

Kommentarer
Postat av: Åsa

Jag älskar att lyssna på julmusik :)
Jag har tre favoritskivor som jag spelar om och om igen här hemma:

*Artist: Jill Johnson, Album: The christmas in you
*Artist: Bing Crosby, Album: White christmas
*Artist: Kenny Rodgers & Dolly Parton, Album: Once upon a christmas

2013-12-06 @ 18:52:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0