Givmildhet

I samband med att vara tacksam för allt jag har vet jag ju också att det finns massor med människor som inte har allt det där som jag, och kanske du också, tar för självklart. Det finns många i vårt land som saknar ett hem, någonstans att dra sig undan, känna trygghet och bara värma sig. Det finns människor som inte har tillräckligt med pengar för att äta mat flera gånger om dagen. Det finns människor som inte har råd att fira jul.
 
 
Givmildhet hänger ihop med tacksamhet. Då jag är tacksam för allt jag har vill jag också ge en skärva av allt det till de som inte har det lika bra.
 
 
Under december, fram till igår, har de samlat in julklappar till behövande barn på hotell Gothia. Jag var där i lördags och lämnade ett tiotal paket. Det finns 8000 barn, bara här i Göteborg, som av olika anledningar inte har möjlighet att fira jul så som de flesta av oss tänker.
 
 
 
 
Givmildhet behövs hela året om, men julen är en bra tid att börja :) Det finns även ideela föreningar som förmedlar matkassar, barnkläder och prylar till behövande familjer.

Kommentarer
Postat av: birgit Ståhl

Hejsan och ett njutbar julhelg.Jag önskar att du kan ge tips på 4st garderobskapslar efter varje
årstidsskiftning.Är intresserad av Project 333 men är för dålig på engelska för att följa den på nätet.Tycker dina inlägg är av intresse som handlar om det avskalade livet ,själv har jag fullt överallt med grejer.KRAM HA DET.

Svar: Tack för din input Birgit! Det ska jag fundera på och återkomma till. Det är ju lite svårare för oss i vårt växlande klimat att bara ha 33 saker under tre månader. Just nu har vi tex åtta plus, blåsigt och regnigt och då behövs helt andra ytterkläder och skor än vad jag behöver när det är tio minus och snö som det mycket väl kan vara i januari. Jag ska återkomma med en vinterkapsel, en vårkapsel, en sommarkapsel och en för hösten. Ha en härlig jul!
None None

2013-12-17 @ 22:17:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0