En köpfri dag

I lördags var det en köpfri dag. Var det något du uppmärksammade?
 
baldwincartoon
 
 
Den har kommit till som en motreaktion mot fredagen, som i USA kallas för Black Friday, då många butiker börjar kampen om julklappsköparnas pengar med reor och specialerbjudanden. Jag såg i slutet av förra veckan att detta är något som även en del svenska butiker har anammat. Ja, det var väl väntat - det mesta som händer i USA kommer hit till Sverige förr eller senare.
 
 
Ibland är det lätt att bli lurad av butikernas erbjudanden, och tycka att man gjort värsta fyndet, fast man egentligen mest har dragits med i deras smarta marknadsföring och köpt något man inte alls hade tänkt köpa, eller ens behövde överhuvudtaget. Det bästa sättet att stå emot affärernas försök att locka oss till att handla mer än vad vi behöver är att inte gå till affärer överhuvudtaget :))
 
 
Men det funkar ju inte alltid, för ibland är det ju så att man faktiskt måste köpa något. Då är det bra att redan innan tänka igenom vad det är man behöver, och skulle man råka springa på ett erbjudande för något som man ändå hade tänkt att köpa längre fram då kan man passa på när det är 50% rabatt, eller något annat erbjudande. Jag har tex bestämt att vi ska köpa nya handdukar till badrummet. Jag har bara en uppsättning som jag använder, tvättar och hänger upp igen, så de börjar nu bli rätt slitna och ska få leva ett annat liv och behöver ersättas med nya. Då rusar jag inte iväg till affären när jag har tänkt tanken, utan väntar och ser om det dyker upp ett bra erbjudande. Jag vet vad jag vill ha och kan därmed utnyttja affärerna, istället för att låta dem utnyttja mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0