Veckans bästa dag?

Igår hade vi en diskussion om söndagar hemma. Dottern sa att hon hatar söndagar då det bara är en transportsträcka till måndagen, och jag vet att det finns många fler som tycker så.
 
 
Själv älskar jag söndagar och tycker de är veckans bästa dag. Lördagar är ofta en mer aktiv dag med ärenden, handla, kanske städa, träffa vänner - ja dagar då jag far runt mycket mer, för det mesta, medan söndagar är en så skön och kravlös dag. Tempot är lugnare. Jag sover lite längre, även om jag aldrig sover särskilt länge, jag gör en frukost som tar lite längre tid och framför allt dröjer vi oss kvar vid frukostbordet längre. Ofta bokar jag tvättid på söndag förmiddag för att tvätta lakan och handdukar, och när det är klart njuter jag av en lång dusch och torka mig med mjuka, fluffiga handdukar. Vad resten av dagen bjuder på är olika från helg till helg. Just igår åkte vi till djuraffären för att köpa lite nya kattleksaker, då även de behöver lite variation för att tycka att det är kul. Där tillbringade vi en timme och kollade på kattgrejer och alla söta djur som är till salu; kaniner, marsvin, ökenmöss, fiskar. Att åka och titta på djur med barn innebär att man måste kunna stå emot en del tjat ;)
 
 
Söndagar innebär också att jag tar mig tid att laga mat som kan ta flera timmar att göra. Är det någon dag i veckan då det passar att göra långkok är det på söndagar. Igår efter maten tog vi även tag i dotterns garderob, plockade ut allt som fanns där. Kläder, väskor, skor, sjalar, kartonger - hela golvet i hallen var täckt med hennes saker. Sen började vi gå igenom dem, stuva undan sommarkläder som kommer användas även nästa sommar, prova en del kläder för att se vad som var urvuxet och därmed får gå vidare till någon annan, se vilka saker hon tröttnat på och som också sorterades bort. Sen strukturerade jag upp det så sommarkläder får ligga i lådor på översta hyllan i garderoben, som man bara når med en pall, saker som ska säljas lades åt sidan, saker som ska skänkas lades i en kasse, de väskor och sjalar som överlevde granskningen fick en egen låda och sen hängdes de kläder och skor som används nu och i höst tillbaka igen, och garderoben kändes återigen luftig. Med den genomgången blev det också tydligt vad som behöver kompletteras.
 
 
Söndagar brukar även avslutas med en film, samtidigt som kommande vecka förbereds. Jag älskar söndagar. Det är en mysig dag som oftast innebär lugn och avkoppling. Vad tycker ni om söndagar - älskar eller hatar?
 
 

Kommentarer
Postat av: CrimsonAnna

När jag var i skolåldern avskydde jag söndagar av samma skäl som dottern. Numera så älskar jag dem. Jobbar nämligen på rullande schema och söndagar är den enda dagen då jag alltid är ledig. Det handlar nog om vad man gör av söndagarna. Många verkar "glömma" dem just för att man inte är ledig dagen efter

Svar: Precis. Jag sa till dottern att det är väl sorgligt om man är ledig två dagar i veckan, och så kan man inte njuta av en av dem bara för att man går och tänker på att man ska till jobb/skola dagen därpå. Då innebär det ju att man bara har en ledig dag per vecka som man tar vara på.
None None

2012-09-03 @ 18:11:53
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: R

Jag mår oftast inte bra på söndagar, då ska man snart tillbaka till jobbet igen som jag vantrivs med! Har ångest och känner mig handlingsförlamad. Sitter fast och hittar ingen lösning, inte lätt att hitta ett nytt jobb som passar och har inte råd att säga upp mig pga att man blir avstängd från a-kassan ett bra tag. Önskar att jag kunde känna som du och njuta av söndagar! Men tyvärr så klarar jag inte det, utan mår bara sämre och sämre ju längre tid som går...

Svar: Att känna som du gör när det gäller ditt nuvarande arbete är inte bra, och jag förstår att du känner ångest över en situation som är ohållbar, men utan att kunna hitta en lösning. Kanske du behöver någon att bolla tankar med och som också kan hjälpa dig att hitta en väg bort från en arbete du vantrivs med och som får dig att må så dåligt. Om du är inskriven hos Arbetsförmedlingen och uttrycker att du vill byta jobb, har du möjlighet att få träffa en jobbcoach. Det kanske kan vara ett första steg att hitta olika vägar du kan gå. Även om det skulle visa sig att du inte kan göra det omgående, så ger det dig en känsla av kontroll istället för att känna dig handlingsförlamad och att inte kunna påverka din situation och ditt liv. Lycka till!
None None

2012-09-05 @ 23:18:49
Postat av: R

Ja det kanske inte är så dumt att försöka få lite hjälp med att reda ut alla tankar som snurrar i huvudet. Det är lätt att fastna vid alla mörka tankar och svårt att se nån lösning. Jag har en chef som har kraftiga humörsvängningar och är väldigt känslokall. För ett tag sen så läste jag en artikel om energitjuvar med narcissistiskt beteende... oj det var som om att artikeln handlade om min chef! Jag får försöka kämpa på, för jag vill så gärna hitta ett roligt och trevligt jobb. Tack för tipset och tack för en härlig och positiv blogg!

2012-09-06 @ 22:01:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0