Sha Chi eller giftpilar

 
Enligt Feng Shuis lära är vassa hörn något som vi ska undvika då de ger en vass energi. De kallas också för giftpilar och att få ett vasst hörn riktat mot sig känns obehagligt och hotfullt. Prova att sätta dig vid nära ett vasst, spetsigt hörn tex vid ett bord eller en vägg så får de en idé om vad som menas. I vår omgivning har vi ofta vassa hörn tex på möbler, utskjutande delar av väggar osv. i första hand bör vi försöka undvika dessa hörn genom att tex välja möbler med rundade kanter istället för vassa. Ibland är det i rummets arkitektur och går inte att ta bort rent fysiskt och då kan man minska effekten genom att skyla hörnet tex genom att sätta en mjukt formad växt framför eller hänga ett tygstycke för. Dessa åtgärder kan vi göra i vår egen närmiljö för att undvika att utsättas för den negativa energi som vassa hörn ger.
 
 
Men det finns även runt omkring oss i våra allmäna miljöer tex i byggnaders arkitektur eller som här på det nyligen omgjorda torget i Kungsbacka där man har dekorerat torget med en skulptur och en vattendamm.
 
 
 
 
Till vänster om denna lilla damm med massor av riktigt vassa hörn finns det bänkar som löper i ett diagonalt stråk över torget och en hel del av dessa bänkar har dessa vassa pilar riktade mot sig. Där tror jag inte någon blir sittande länge.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0