IKEA Family Live Magazine

Igår droppade senaste numret av IKEA Live ner i brevlådan, och även om jag inte är lika hängiven läsare numera som jag en gång var (då kastade jag mig över varje nummer, läste noggrannt och sparade dessutom allihop :)) så tycker jag att det är roligt att bläddra i den och se om det är några tips som tilltalar mig.
 
 
I höstens nummer hade de textilspecial, och i tidningen får vi hälsa på lite olika människor runt om i Europa. I en intervju med en familj, boende i Finland var det ett svar som fångade mitt intresse; "Jag tycker om enkla saker: att tillbringa tid med barnen, äta tillsammans och ha roligt med vardagliga sysslor. På finska finns ordet arki som betyder vardagslivet. Jag uppskattar verkligen vår arki: hemmet, min familj och våra vänner. Och jag försöker leva i nuet, njuta av varje ögonblick."
 
 
Ja, det är ju precis de värden som forskning har visat har betydelse för vårt välbefinnande och jag tror, eller rättare sagt, jag är övertygad om att vi behöver uppskatta vardagen mer. Det är vardagen som är livet, även om den ibland kan kännas tråkig med mycket rutiner. Men det är så lätt att bryta den där trista vardagslunken med något enkelt, kanske en skogspromenad, middag med vänner, njuta. Igår var dottern och jag och åt lunch på Restaurangskolan då vi båda två var lediga, trerätters lunch som var supergod och jag fick några timmar tillsammans med henne trots att det är "pappavecka". Sådana saker uppskattar jag!
 
 
Ett par, boende i Frankrike hade ett annat citat som tilltalade mig: "Vad du än köper till ditt hem, se till att det blir det bästa och det vackraste som du kan hitta. Men det behöver inte betyda det allra dyraste."
 
 
Detta går helt i enlighet med Feng Shui; omge dig bara med saker du älskar. Allt annat kan du göra dig av med. Och ska det bli några nyinköp bör detta tankesätt finnas med redan från början. Det bästa och det vackraste du kan hitta kan tom vara gratis, något från naturen, så det behöver inte ens innebära några inköp alls :)
 
 
 
Ett ungt par, boende i Polen, hade ett annat väldigt bra tips. När de gifte sig bad de sina gäster att istället för de traditionella bröllopspresenterna ge dem ett exemplar av sin favoritbok. De uppskattar att deras hem är fyllt med böcker som betyder något särskilt för människor de älskar och ger de en känsla av förankring i det förflutna. I många av böckerna har de dessutom hittat kuvert med pengar vilket blev som ett Kinderägg; två presenter i en :) Och vilken överraskning när man tar fram en bok för att njuta av en stunds läsning. Jag tycker det är en utmärkt presentidé, dels ger du något av dig själv i present när du väljer ut din favoritbok (vilket jag iofs skulle ha svårt att välja en) och dels ger du bort en upplevelse där man lätt kan välja att när man har läst den låta själva den fysiska boken gå vidare till någon annan och inte belamra hemmet.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0