Skördefest

 
Så har jag då varit på skördefest. Jag älskar själva ordet, och vad det står för, naturen ger av sitt överflöd och nu i början av hösten kan vi frossa i allt gott som finns att hitta färskt och närodlat, innan vintern kommer.
 
 
 
 
På Tjolöholms slott hade de använt frukt och grönsaker och gjort fantastiskt fina dekorationer.
 
 
 
Pumpor hör hösten till, och är fina att dekorera med. Jag köpte med mig två mindre dekorationspumpor hem, och har fått lite höstkänsla i köket
 
 
 
.
 
Massor av olika djur fanns det också; hästar att rida på, hästar som drog vagnar, kaniner, hundar, katter, får, grisar, kor och så den här lilla kalven som var så söt, bara några dagar gammal och höll sig nära mamma.
 
 
 
 
Musik fanns det lite överallt i olika former. Det här paret sjöng Bellman och precis brevid serverades våfflor och grillad majs.
 
 
 
 
Den här mannen var helt makalös på att göra träskulpturer med en vanlig motorsåg.
 
 
 
 
Innan jag åkte på skördefest tog jag en promenad längs med havet, och var och tittade på ett hus till salu i närheten. En underbar höstdag, och det jag fick med mig hem från skördefesten håller jag på att laga till en riktigt höstmiddag som jag har bjudit en vän att dela med mig; kantarelltoast till förrätt, lammstek med ugnsrostad delikatesspotatis till varmrätt och så en äppelpaj till efterrätt. Allt jag handlade var ätbara saker ;))
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Elisabet

Vilken härlig höstdag du har haft. Härligt med närhet till havet tycker jag som bor i inlandet. Jag längtar allt son oftast till havet och tack och lov så har jag den stora förmånen att vara innehavare till ett sommarhus på Västkusten. Har dock inte varit där sedan i augusti så nu längtar jag dit.

2012-10-07 @ 19:00:08
Postat av: CrimsonAnna

Jag blir glad av rödlökshjärtat:) Det får mig att tänka på en av mina bästa vänner som älskar rödlök=)

2012-10-08 @ 22:38:01
URL: http://metalanna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0