Husvisning

I helgen ska jag på husvisning igen :) Huset ligger i en del av kommunen som jag gillar, och på bilderna ser det fint ut. Det är ganska lagom stort för oss, och prisnivån är inte helt orimlig med Göteborgsmått, även om det är astronomiska summor om man rör sig i andra delar av landet. Att gå på visningar lär mig mer och mer om vad jag verkligen vill ha, vad som är önskemål och vad som inte alls fungerar för oss.
 
 
Här hade jag tänkt visa er lite av de bilder jag själv har sett, men se det ville inte datorn :) Huset är ett vitt trähus från mitten av 1800-talet. På min tavla med huscollage jag gjort hemma är alla husen faluröda trähus, och alla de hus jag varit och tittat på har varit trähus. Det ligger på landet med ängar, åkrar och ett slott i närheten precis som jag vill ha. Havet ligger ganska nära och jag vill ha vatten i närheten av min bostad, dels för att bada i på sommaren men även för att vatten ger mig ett lugn och jag älskar att promenera vid vattnet vid alla årstider.
 
 
Huset har en bra planlösning, med en kvadratisk form, vilket innebär att alla baguaområden finns representerade. I vinkelhus saknas någon del av, vilket innebär att det ger svårigheter inom det området i livet. På ett hus jag tittade på, som var byggt i vinkel, saknades tex området för kärlek & relationer, och det är ju ett viktigt område ;) Om ett område saknas i huset, pga att huset har en oregelbunden form kan man arbeta med att förstärka det saknade området, kanske man kan tänka sig att göra en tillbyggnad, men det bästa är att redan från början välja ett hus där alla delar av baguan finns med.
 
 
Huset har en stor tomt vilket jag vill ha, men verkar ändå lättarbetad. Det ska bli spännande att se hur huset ser ut, och upplevs, i verkligheten. Jag får ta med mig kameran så kan jag dela med mig till er av mina egna bilder!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie

Spännande! Ska bli roligt att få se dina bilder!
Marie

2012-10-19 @ 13:51:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0