Tips i förkylningstider

Denna tiden på året är vi många som är förkylda, och kanske som jag är hemma från jobbet några dagar. Kroppen blir trött av att bekämpa virus, och här kommer några tips att tänka på för att höja energinivån:
 
 
* Om du inte har hög feber och mest sover hela dagen är det bra att inte bli liggande i sängen för länge. Gå upp, ta på dig sköna kläder och bädda sängen. Det ger en skönare känsla åt hemmet
 
 
* Då du själv är trött är det viktigt att inte tillåta stagnerad energi i hemmet, vilket ökar på tröttheten. Det innebär att slänga snytpapper, gå ut med soporna, hålla ordning, plocka undan saker, gärna göra rent badkar, handfat och toalett om du orkar.
 
 
* Lyssna på kroppen, ta det lugnt och vila, men om du inte har hög feber kan det vara bra att göra små insatser hemma också. Jag har tex plockat undan saker jag ändå stöter på i skåp och lådor och inser att jag inte behöver. De har jag lagt i en kasse i klädkammaren och nästa gång jag åker till stan följer de med till loppis. Jag har också hängt om en tavla som jag inte var helt nöjd med. Inget av det tog någon längre stund eller så mycket kraft att göra, men då jag är hemma så mycket påverkar det mig positivt att göra dessa saker. Det ökar energinivån i mitt hem.
 
 
* Ät och drick varmt. Jag har ont i halsen och dricker mycket te. Till lunch gör jag min favoritsoppa, av ingredienser jag alltid har hemma: lök, vitlök, paprikapulver, lite, lite cayenne, vatten, buljong, krossade tomater som får koka i tio minuter. I kylskåpet har jag även sparat lite pasta som blev över vid en middag häromdagen. Det passar jättebra att lägga i tomatsoppan och gör den lite mer matig :) Ännu ett sätt att ta till vara istället för att kasta :)
 
 
* Tänd ett ljus och se en bra film :))
 
Hm, hemma hos mig är det svårt att ta ett foto utan att ett djur kommer med. När jag hade min hund fanns han ofta med någonstans i bilden, och nu är det ofta någon av katterna ;)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0