Mitt kontor

 
Idag har min lediga onsdag blivit en jobbonsdag då det var ett möte på morgonen som jag behövde vara med på, och det var lättare för mig att ändra min dag än för alla de andra att hitta en ny dag då alla kunde vara med. Men att gå in och jobba ett par timmar är helt ok. Jag bestämmer själv när arbetsdagen är slut, och så kan jag vara ledig en annan dag istället.
 
 
Tänkte ni skulle få se hur mitt kontor på jobbet ser ut :)
 
 
 
Jag har ett långsmalt rektangulärt rum med fyra fönster ut mot träd, buskage och ett hus (men jag ser även bilparkeringen härifrån, vilket inte är så rolig utsikt, men då allt är grönt syns den inte så mycket)
 
 
 
 
När man kommer in från dörren står det först en stol för besökare, så de inte ska behöva gå så långt in i rummet vid snabba möten, och där är baguaområdet för kreativitet och projekt. Längst bort i hörnet är mitt hörn för  relationer så där har jag satt mitt metallskåp med aktuella ärenden och journaler, dvs alla de som jag möter i mitt jobb.
 
Till vänster om dörren står skrivbordet då jag vill vara vänd mot dörren och även ha kontroll på vad som händer utanför, om någon är på väg in etc
 
 
 
 
Här har jag fotat rakt av, ingen styling alls :)) så även vattenflaskan kom med på bilden. Längst in i rummet har jag en soffa som tar upp hela rummets bredd. Här är det bra att kunna ta en paus, sätta mig när jag behöver läsa något istället för att sitta vid skrivbordet, här har jag även möten när vi inte är så många och behöver ett konferensrum, jag har även enskilda samtal här. På väggen, i området för kompetensutveckling har jag facktidningar och så i bokhyllan facklitteratur som jag behöver i jobbet. Jag vill ha en mysig och ombonad känsla så jag har tagit med mig tavlor hemifrån.
 
 
 
 
Jag har en del gröna växter i rummet, dels för att föra in träelementet i rummet och dels för att neutralisera luften i rummet. Den här yviga fina gröna växten har jag precis brevid datorn, som står i området för Ekonomi och välstånd på mitt skrivbords vänstra hörn. I det högra hörnet på skrivbordet, som är området för relationer har jag ett foto på dottern plus telefonen.
 
 
 
 
När jag sitter vid datorn är detta mig utsikt. Tavlan med hästen har jag tagit med mig hemifrån, och dels är den en symbol för mitt intresse för hästar, men hästen är också en universell symbol för undom och själens vägvisare.
 
 
Att omge sig med symboler är ett sätt att arbeta med Feng Shui. På min anslagstavla som sitter på väggen till höger om mig har jag längst upp i mitten, som är i baguaområdet för Framgång, rykte och image satt upp en spegel som jag fick av en psykologkandidat som gjorde sin praktik hos mig. Hon hade i ett kort skrivit "Mirror, mirror on the wall - visa mig en utmärkt handledare" samt en riktigt värmande ord om hur mycket hon uppskattat sin praktiktid hos mig och de sitter på hedersplatsen på anslagstavlan för de stärker mig och gör mig så glad varje gång jag ser. I hörnet för komeptensutveckling sitter de papper som jag behöver ha för min specialistutbildning och kontakter med min handledare. Jag har även en hel del tomt utrymme så det finns plats för nya saker att komma in i mitt arbetsliv
 
 
Mitt arbetsrum ser inte ut som ett typiskt arbetsrum på kommunen, men alla som kommer hit kommenterar hur trivsamt det är, och jag tycker att ett kontor även ska spegla den personen som använder det, och det går att arbeta med Feng Shui åtgärder på alla plan, både hur rummet är möblerat, vilka färger som används, symboler, vad man placerar i de olika baguaområden och vilka områden man vill förstärka. Vill man ha förändring av något slag är det en bra plats att börja. Växter och levande ljus förstärker energin i rummet. De röda inslagen tillhör också eldelementet och ger energi.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0