Lästips

Det är många i Sverige som vill leva ett enklare liv och det finns några böcker om Simplicity skrivna av svenska författare, men de är inte så många. I senaste numret av Kupé, tidningen man får på SJ har de en artikel om Frivillig enkelhet, och det uppmärksammas då och då i olika tidningar. Det finns några svenska bloggar om att välja ett enklare liv.
 
 
I USA har det vuxit sig ganska stort på senaste åren, och det har blivit en hel rörelse Voluntary Simplicity och på engelska finns det fler böcker att hitta om man vill läsa om var man börjar, hur man gör, få tips och berättelser från människor som kommit en bra bit på sitt nya, enklare liv.
 
 
De här böckerna har jag själv läst, och jag har också sett att de rekommenderats på flera amerikanska bloggar.
 
 
 
You can buy happiness and it´s cheap av Tammy Strobel. Den finns att köpa på adlibris, eller som Kindle-bok (vilket jag inte har börjat med än. För mig är böcker själva känslan av att hålla i handen och jag har inte heller fastnat för ljudböcker)
 
 
 
The Joy of Less av Francine Jay håller jag just på att läsa, och det är en verkligt bra bok om handfasta tips på att börja rensa i röran.
 
 
 
Your money or your life av Joe Dominguez och Vicki Robin är en jättebra bok att börja tänka annorlunda om pengar, arbete och hur vi spenderar våra resurser.
 
 
 
The Power of Less av Leo Babauta är en klassiker om att börja identifiera vad som är nödvändigt och vad vi har för massa brus och röra vi omger oss med, och hur vi kan börja fokusera på vad som verkligen är viktigt.
 
 
 
Living with less av Joshua Becker. En berättelse om hans egen väg mot ett enklare liv.
 
 
 
Living in the land of enough av Courtney Carver, som också har bloggen Life on purpose - living with less. Denna finns som e-bok på Kindle precis som hennes andra bok. Dessa två har jag inte läst än, men de kostar mindre än en dollar fram till årsskiftet så kanske det är dags för mig att läsa min första e-bok :))
 
 
 
 
Men den senaste boken jag har läst handlar inte om Simple Living eller ett enklare liv, eller kanske den gör det fast på ett helt annat sätt.
 
 
 
Caitlin Moran skriver så roligt, träffsäkert och samtidigt tankeväckande om hur det är att vara kvinna idag i allt från pubertet till äldre medelålder, och hon gör det med en feministisk  vinkling som får en att börja funderar både en och två gånger på varför vi gör som vi gör med olika saker, vem har bestämt att det ska vara på det sättet. Är det saker vi faktiskt kan ta bort från vår vardag om vi börjar ifrågasätta mer???

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0