Jakten på det perfekta

The antidote to perfection is life
 
 
Är du också på jakt efter det perfekta? Vill du ha det perfekta livet, den perfekta partnern, det perfekta hemmet, det perfekta jobbet, de perfekta barnen, vara den perfekta mamman, värdinnan, kompisen?
 
 
 
Jag har sett ett par avsnitt av Hanna Hellquist nya programseria Jakten på det perfekta livet på SVT där hon i åtta program har olika teman om jakten på det perfekta. Det första avsnittet handlade om att jaga det perfekta förhållandet, det andra programmet om den perfekta shoppingturen (vilket i mina ögon känns helt galet).
 
 
Idag är det många som tror att det går att uppnå det perfekta, och strävar efter att komma dit, men det finns inget som är perfekt. Att försöka uppnå något som man tror är nåbart, bara man anstränger sig lite till, utan att inse att det inte finns något som är perfekt, är att skapa förutsättningar för sitt eget misslyckande hela tiden. Hur bra mår man då? Vad gör det med ens självkänsla?
 
 
Att sluta sträva efter det perfekta, och känna sig nöjd med det man har är en process, men det är en process som ger ett lugnare liv, mer avslappnat och mer glädjerikt. Att ständigt mäta sig mot något ideal som är ouppnåligt tar tid, energi, livskraft istället för att nöja sig med "good enough". Det frigör energi och släpper rädslan. Rädslan för att inte vara perfekt, att kanske göra fel, är paralyserande och hindrar oss från att våga försöka något nytt, våga vidga våra vyer och gå utanför ramarna. I mitt jobb träffar jag på människor som inte vågar lära sig något nytt, gå någon kurs, av rädsla för att inte kunna allt, direkt. Att sträva efter det perfekta gör att livet blir stagnerat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0