Genomsnitt av ditt umgänge

För två år sedan gick jag en utbildning i ett halvår på Balansekonomi. Där pratade de mycket om personlig utveckling och om olika nycklar till ett rikare liv, med både mer pengar och mer tid, dvs mindre lönearbete. En sak som de pratade om var att vi är genomsittet av de tio personer vi spenderar mest tid med!!!
 
 
Fundera på vilka personer du spenderar mest tid med, skriv gärna ner på en lapp, och fundera på hur dessa personer lever sina liv. Speglar det den du vill vara, dit du är på väg eller hindrar de dig i din utveckling?
 
 
Om ditt umgänge lever ett liv där shopping är en stor del av livet, är det svårare för dig att göra förändringar. Om ditt mål är attt investera mer för att få större avkastning och skapa mer passiva inkomster är det bra att umgås med människor som redan har gjort det du vill göra. Vill du leva ett enklare liv är det bra att omge sig med människor som redan kommit en bit på väg och bli inspirerad av, likaså att ha människor omkring sig som vill göra samma resa.
 
 
Ibland kan det hända att frestelsen att handla blir stor, och då är det absolut bra att omge sig med likasinnade som kan peppa om det känns tufft. Andra bra ideér för att stå emot shoppingimpulser kan vara:
 
* Skriv en lista på saker du tänkt köpa, vänta sedan några veckor och se om du fortfarande vill ha den där saken. På så sätt kan du lättare avgöra om det var en tillfällig önskan, eller om saken faktiskt fyller ett behov (på min köplista står vindrutetorkare, klösbrädor och en ny parasollfot - och alla är nödvändiga, men inte brådskande :))
 
 
* Räkna ut hur mycket tid en sak kostar, dvs räkna ut hur mycket du måste arbeta för att tjäna ihop till kostnaden för det tilltänkta inköpet. Om du då upptäcker att ett inköp kräver en, eller flera, hela arbetsdagar kanske köplusten minskar
 
 
* Om shopping är ett problem kan det vara bra att avstå helt en period - ett köpstopp helt enkelt. Köp bara det nödvändiga men inget mer. Det kan skapa en mer sund inställning till shopping och ett mer medvetet köpbeteende
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0