En pysseldag

Söndagar gillar jag att vara hemma hela dagen, gå runt i myskläder, pyssla hemma, göra klart sådant jag inte har hunnit med under veckan utan att ha några tider att passa. Det jag hinner det hinner jag, och det jag inte hinner med får helt enkelt vänta till en annan dag. Jag gillar att ta tid på mig med det jag gör, hinna njuta - vara mindful helt enkelt.
 
 
 
 
Idag har jag ägnat några timmar med att tvätta allt som låg i tvättkorgen plus alla lakan och handdukar. Det är en fördel med att bo i lägenhet och ha separat tvättstuga. Med tre stora tvättmaskiner (varav den ena är dubbelt så stor som en vanlig), torktumlare och ett stort torkrum tar det inte mer än ett par timmar att bli klar. Mangeln är också ett plus för det är mycket skönare att ligga på manglade lakan :)
 
 
Åh, vilken skön känsla när tvättkorgen är helt tom när man börjar en ny vecka, och dottern kommer hit från sin pappa. Idag ska jag även ägna mig lite åt att sköta den privata bokföringen, föra in veckans kvitton i kassaboken och göra en sammanställning av oktober månad.
 
 
Bara för att man är själv hemma ska man inte slarva med matlagningen. Nu ska jag laga en god räk- och chilipasta och så avsluta med lite ostkaka som efterrätt. På helgerna brukar jag göra efterrätt till maten. Jag vill att det ska vara skillnad på vardag och helg på flera olika sätt,ägna mer tid åt matlagning på helgerna, låta måltiden få ta lite längre tid, gå i mjuka, sköna hemmakläder, inte sminka mig, ta dagen som den kommer utan att boka in för mycket saker. Det är helg för mig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0