En hästvecka

Ibland hör man någon uttrycka "det var ett hästjobb" vilket har betydelsen att det var ett stort, mastigt jobb som tog mycket tid och energi.
 
 
Utifrån den betydelsen kan rubriken innebära att jag har en mastig vecka, vilket stämmer. Även om jag har roliga arbetsuppgifter och gillar mitt jobb så blir jag ibland väldigt trött. I tisdags arbetade jag med att utveckla ett arbetslag större delen av dagen. Det är bland det roligaste jag vet, men det kräver mycket energi av mig. Senare samma kväll hade jag även bokat in en Feng Shui-konsultation, även det så roligt och något jag verkligen gillar. Men en konsultation tar ett antal timmar och även den tar mycket energi.
 
 
Men rubriken kan också vara en benämning på att denna vecka handlar väldigt mycket om hästar. I måndags hade jag bokat en privatlektion, igår hade jag min vanliga ridlektion och på fredag har jag bokat ytterligare en privatlektion då det kommit ett återbud. Igår eftermiddag följde jag dessutom med ett antal från min ridskola för att delta i en övning med ridande polisen i Göteborg. Så roligt, och så intressant att vara med på. Hästarna behöver miljötränas varje vecka för att klara av att arbeta vid tex fotbollsmatcher, demonstrationer osv. Vi var en stor grupp från ett par ridskolor som deltog. Efter det fick vi även följa med till stallet där polishästarna bor och få veta mer om deras arbete. Det tog hela eftermiddagen och var riktigt givande, men när jag kom hem och hade ätit, tagit en lång varm dusch (då jag varit utomhus hela dagen var jag rätt genomfrusen) satte jag mig på schäslongen för att se Go ´kväll och ett inslag om Feng Shui. En stor, varm, mjuk katt hoppade upp i knät och jag var så trött att jag nästan somnade med huvudet mot ryggstödet. Så trött var det länge sen jag var, men så skönt att bara koppla av. En spinnande varm katt hjälper ju till rätt bra dessutom :)
 
 
Och för att hästa till det lite ytterligare är det hopptävlingar på lördag. Tänk att jag blivit en hästtjej vid 45 års ålder :) Och så roligt att dela det intresset med andra hästbitna, både äldre och yngre. Igår, innan övningen med polishästarna, tittade jag på en privatlektion på den ridskolan vi var och en äldre man red på sin häst, medans hans fru stod brevid. Jag förstod utifrån samtalet att de red båda två, och då kände jag starkt att jag gärna skulle vilja träffa en man som delar mitt intresse, precis som det paret gjorde.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej!
Intressant att läsa om ditt hästintresse. Jag själv är inte intresserad av hästar. Har en dotter som är 19 år som rider och det har hon gjort sen hon var 6 år. Det är ett av hennes största intresse.

Jag har skrivit det förut, gillar din blogg mycket och följer den. Det ger mig mycket, dels mycket att fundera och reflektera över och lära mig om också.
Förstår att du måste ta en paus från detta ibland.
Ha det så bra!
Kram Carola

2012-11-01 @ 21:26:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0