Den nya enkelheten

 
Den nya enkelheten är ett begrepp som man ser mer och mer i inredningssammanhang. Häromdagen fick jag nya IKEA Family tidningen i brevlådan. Det är alltid roligt att titta igenom den och se om jag hittar något jag kan ta till mig.
 
 
 
 
I tidningen hittar jag bla Tips för vardagsglädje - ideér för en enklare vardag där det genomgående i tidningen, vid alla hemreportage ges tips om olika saker tex skapa ett vilsamt sovrum "mjuka färger, bilder på båtar och kartor som leder våra drömmar i rätt riktning" kändes väldigt bra med Feng Shui glasögonen på ;)
 
 
 
 
Där finns också ett reportage som de kallar Rustika val, där de skriver om den nya enkelheten som lyfter fram en tid när livet var enklare. Den innebär att inreda med naturmaterial, bekväm design, lågmälda färger, funktionella möbler i tåliga material som håller länge.
 
 
De tankarna stämmer väldigt väl in med mina ideal, att ha saker som håller länge, både i faktisk mening, men också med en funktionell och hållbar design som jag inte tröttnar på, och som går att använda på olika sätt.
 
 
 
En anna sak i tidningen som jag gillade är denna alternativa adventskalender ;)
 
 
 
Denna adventskalender är gjord på ett tryckt tyg med julgranen och sen bara nåla fast små påsar. Fast en julkalender med massa småpryttlar gör jag inte (gjorde det ett år och aldrig mer!!). Däremot kan jag tänka mig att lägga i en favoritgodis varje dag. Kanske ska göra en till mig själv ;))
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0