Att njuta av det lilla

I många år har jag haft en gnagande känsla om att jag nog borde ha lite mer ambitioner, vilja eftersträva en karriär, att någon som har haft det så lätt i skolan i alla år som jag har haft borde ta till vara på den "gåvan" och satsa på att bli framgångsrik. Men det har aldrig intresserat mig, och jag har känt mig lite lat på grund av det.
 
 
Denna känsla har jag nog haft ända sedan jag gick ut grundskolan, och en kille i min klass cyklade ikapp mig på väg från skolan och sa att om jag hade ansträngt mig lite mer hade jag troligen haft de absolut bästa betygen i min klass, vilket det nu var han som hade. Men jag var nöjd med mina betyg, jag tyckte ändå att jag hade bra betyg och jag kom in på den gymnasielinje jag ville, utan problem. Men någonstans har ändå den känslan bitit sig fast, om att man borde vilja prestera, borde ha större ambitioner osv.
 
 
Sen har jag gått igenom skolan, haft olika jobb, läst vidare på universitetet en massa år och till slut hamnat där jag är nu. Och jag har aldrig mått bättre när det gäller jobb. Att gå ner till 80% och vara ledig en dag i veckan passar mig perfekt. Att kunna sitta här klockan två en vanlig onsdagseftermiddag i myskläder efter att ha tillbringat hela förmiddagen i stallet och nu slänga mig på soffan och läsa en bok är för mig så mycket mer värt. Och jag njuter i fulla drag, utan att känna mig lat, utan att känna att jag borde göra något som aldrig har lockat mig, men som blivit en norm i samhället. Jag har hittat den jag är, och Simple Living stämmer så väl med mina egna tankar, och vad jag själv vill. Egentligen vill jag jobba ännu mindre än vad jag gör idag, och mitt mål är att kunna leva ett gott liv på tre arbetsdagar i veckan :)
 
 
Det är ju dessa små saker i livet som ger mig glädje, inte att ha ett prestigefullt arbete med hög lön, status, dyra saker osv utan att ha friheten att tillbringa dagar så som jag själv vill. Med åren har även djuren fått en större och större plats i mitt liv. Jag har gått från att ha en hund, till en hund och en katt, till att nu ha sex katter varav alla tidigare har varit hemlösa katter som jag tagit hand om. Hästarna får också mer plats i mitt liv och jag vill tillbringa ännu mer tid i stallet. Även när det gäller välgörenhet har djuren en central plats och de organisationer jag stöder har alla med djurens rättigheter att göra; WSPA, WWF och Forska utan djurförsök.

Kommentarer
Postat av: Carina S

Hej

Boktips om du vill arbeta mindre.Timothy Ferris 4 timmars arbetsvecka.Boken finns gratis för nedladdning på Göteborgs bibliotek.
Carina

Svar: Tack Carina. Den ska jag läsa ;))
None None

2012-11-08 @ 20:29:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0