Sköna maj ;)

 

Maj är en av mina absoluta  favoritmånader, och det är helt klart den vackraste månaden av alla. I april går jag och ser knopparna som blir större och större på både buskar och träd och så plötsligt en dag i maj slår allt ut. Åh, så vackert. Jag njuter av varje sekund, oavsett vad det är för väder. I Göteborg idag regnar det, men det är bara att ta på sig gummistövlar och regnjacka och ut ändå.

 

När björkarna slår ut och dungen skimrar i ljust grönt samtidigt som vitsipporna bildar en vit matta av alla blommor och en bit bort blommar körsbärsträden. Överallt blommar träd i rosa eller vitt. Det är som naturen tar i ordentligt överallt för att besegra vintern och kylan. Den här första tiden när allt vaknar till liv igen är helt magisk. Vägar som jag åkte för någon vecka sedan där träden sträckte sina gråa nakna grenar mot himlen är nu helt gröna.

 

Passa på att njut, för den här första ljuvliga tiden går snabbt. Hemma "snöar" det redan utanför vardagsrumsfönstret då de vita blommorna från körsbärsträden singlar ner mot marken.


Kommentarer
Postat av: Carina S

Jag älskar också maj.Våren har kommit och knoppar som brister ut och du har en lång härlig sommar som ligger framför dig och väntar

2012-05-09 @ 22:22:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0