Var bor du?

I hemmet är det bra att arbeta med symboler för att förstärka de områden i livet som man vill ska fungera bättre. I Feng Shui använder man baguan för att se vilka områden av hemmet som representerar vilken livsaspekt vilket gör att man kan arbeta med symboler för det specifika området tex i området för relationer kan man använda bilder, antingen egna fotografier eller vackra tavlor av lyckliga par, eller man kan använda figurer som symboliserar kärlek och tvåsamhet.


Men har du tänkt på vilken symbolik som finns i vart du bor? Vad heter gatan du bor på? Var härstammar namnet ifrån? Har det någon särskild betydelse, och ger den positiva eller negativa associationer?


Eller har du tänkt på vilken kraft det ligger i ortsnamnet?





Hur skulle det tex kännas att säga att du bor i Rövhålet? Eller i Dödsriket? (ja, det finns faktiskt en by i Sverige som heter så) Vilken symbolik för det namnet med sig till de som bor där?



Och känn vilken skillnad att säga att du bor här





När jag bodde i Halmstad i mitten av 90-talet tycktet jag att det lät så fint med detta namn som en stadsdel heter.



Kommentarer
Postat av: jeanette sandelin

på hamburgö liggen "vändigen"...

kram från dalsland//

ps jag tror att jag bor i en kohage. att det gick kor här tillhörandes kyrkan/prästgården här i ed.

ed betyder hinder har jag lärt.

och jag bor på gamla edsvägen.

gamla anor antar jag.

jag trivs!

2012-03-22 @ 12:37:41
URL: http://jeanettish.blogspot.com
Postat av: CrimsonAnna

Det fina med min adress är att när jag gick till visningen av min lägenhet så upptäckte jag att de korsande vägarna bar både min mammas namn och en professors på universitet som jag tyckte mycket om. Det var nog universums sätt att säga-här ska du bo.

2012-03-24 @ 11:45:50
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: balansilivet

Jeanette: Att trivas där man bor är viktigt, och också att ortsnamnet och gatunamnet ska kännas skönt att säga. Gamla anor låter fint ;)



CrimsonAnna: Visst är det både häftigt och ibland lite skrämmande hur många budskap vi får från universum. Tänk vad många det är som aldrig uppfattar dem. Klart att detta var din plats på jorden :)



2012-03-24 @ 20:40:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0