Under trappan

Bor du i ett hus med två våningar har du också minst en trappa i huset. Utrymmet under trappan är ofta ett utrymme som är svårt att veta vad man ska göra med. Ofta blir det ett dött utrymme där röra lätt samlas.


Istället för att vara ett mörkt hål, kan detta utrymme användas till något. Jag gillar denna bilden, även om det finns flera saker sett med Feng Shui-ögon som inte är bra.  För att motverka det mörka har hela utrymmet målats vitt, samtidigt som trappstegen fått vara trärena som en fin kontrast.  Det allr bästa i en trapp är att ha stängt mellan trappstegen. Här är en typisk trappa i vilket tvåvåningshus som helst, där det är öppet mellan trappstegen. Här har man valt att använda utrymmet till både förvaring och någon typ av arbetsplats. Att sitta en kort stund här för att slå upp något i en bok, eller knyta skosnören är ok, men vi mår inte bra av att sitta (eller ligga) under snedtak då det ger en tryckande energi, och trappan har precis samma effekt. En annan sak som inte är bra med att tillbringa längre tid under trappen är att trappstegen ofta har vassa kanter vilket ger en vass energi som riktas direkt neråt, dvs mot den som sitter på stolen.


Att använda utrymmet till förvaring är däremot en jättebra idé och här är en väldigt fin lösning tycker jag. Chiffonjén kan även användas för att förvara mössa, haldsduk, vantar och andra saker som vi vill ha tillgängligt i hallen och fungerar då på samma sätt som en byrå. Här har man även samlat vackra saker och längst in under trappan har man stapalat sittkuddar som är vackra när de ligger här och som kan plockas fram och användas på andra ställen. Man har även skärmat av platsen mot resten av hemmet med en skärm. Om man tänker på att inte använda platsen till att sitta några längre stunder vid tycker jag att de har lyckats göra detta utrymme både praktiskt och till ett vackert blickfång.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0