New England

Som ni trogna läsare vet planerar vi en New York-resa under våren, som dottern fick av mig nu när hon fyllde 13 år.  Själva staden New York har ju massor att erbjuda och man hinner inte med allt man vill göra på en vecka och då det är dotterns första besök i staden kommer vi göra en del typiska turistgrejer. Jag har ju bott i NY men inte varit där på länge så det ska bli spännande och roligt att återupptäcka staden.


Men jag skulle gärna vilja ta ett par dagar och köra norrut till New England. Läs denna reseberättelse och känn vad härligt att få besöka dessa ställen.


Efter en lagom dagsetapp från New York kommer vi till New Port i delstaten Rhode Island (förhoppningsvis kan vi stanna till i ett par små samhällen - tex Greenwich - på vägen och kika på vita fina hus, träkyrkor och vackra små centrum) och därefter kan man rulla vidare mot Massachusetts och halvön Cape Cod. Därifrån kan man ta färjan över till den mytomspunna ön Martha´s Vineyard - bara namnen på dessa ställen få håret på mina armar att resa sig... Bor gör vi såklart på mysiga pensionat eller Bed and Breakfast längs vägen! På Cape Cod ligger femton vackra små städer och karaktäristiska fyrar utplacerade utmed stränderna som ger den där äkta New Englandkänslan. Med ett stort urval av cafeer, krogar och utsökta fiskrestauranger behöver vi inte gå hungriga och antikvariat och små mysiga butiker kanske dämpar shoppinglusten, vem vet...

Tänk att bo så nära stranden, eller iallafall tillbringa sommaren här ;)

Idag är New England främst känt för den inredningsstil och byggstil som härstammar från områdets många kustnära städer och samhällen. Det är vita hus med liggande panel och mörka fönsterluckor. Inredningen är ofta ljus med inslag av tunga mörka möbler, ofta med mässingsdetaljer. Den marina miljön visas i inslag från båtar, flaggor och skyltar med marint ursprung. Idag präglas stilen även av klara blåa och röda färger ofta i form av stjärnor på textilier.
Den här inredningsstilen tilltalar mig. Det är inbjudande, sköna soffor att slänga sig ner i, mysa framför öppna spisen. Det är en bra balans mellan de olika elementen med jordelementet i de bruna kuddarna och den beiga pallen som används istället för soffbord, metallelementet i de vita sofforna och de vita väggarna. Eldelement behövs det inte så mycket av, så elden i öppna spisen är fullt tillräckligt, och här kompletteras det även av tavellampor. Träelementet finns i dem härligt gröna färgen som finns i växterna (tänk vad tråkig miljön hade sett ut utan detta). Vattenelement ser jag inte på bilden men allt som är i glas tillhör vattenelementet och ett vanligt inslag i liknande inredningar är bilder på hav, båtar, fyrar. Själv har jag fyra sådana tavlor inramade i mörkt bruna ramar, vatten och jord ;)

 

 De flesta New England-hus är ganska stora, men det finns även mindre hus vilket passar vår familj bättre. Dessa bilder är från Willa Nordic, som bygger fina hus i denna stil.

 


Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Hit skulle jag också vilja åka!!! Skulle verkligen vilja uppleva atmosfären.

2012-03-01 @ 19:06:44
Postat av: Gunilla Johansson

Vilken underbar resebeskrivning! Jag skulle verkligen vilja åka med! Husen och inredningsstilen är underbar...när den är befriad ifrån flaggor o dylikt. Ska bli trevligt och läsa sedan när ni har varit där.

Hälsningar, Gunilla

2012-03-02 @ 07:00:44
Postat av: karolinajonsson

Sugen på att tävla? :DVinn ett valfritt iphoneskal på min blogg;

http://jonssonsfoton.blogg.se/2011/december/utkast-dec-12-2011.html#commentVinn ett sminkkit;

http://jonssonsfoton.blogg.se/2012/february/vinn-sminkkit.html#commentEller varför inte ta en titt på min bloppis?

http://jonssonsfoton.blogg.se/category/bloppis.htmlWOOPWOOP, ha det så bra! Och sorry om du inte gillar reklam ;*

2012-03-02 @ 08:05:27
URL: http://jonssonsfoton.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Åh, det ser ut som en riktig dröm!! :) Vackert.

2012-03-02 @ 08:42:00
URL: http://alltidcornelia.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Åh, det ser ut som en riktig dröm!! :) Vackert.

2012-03-02 @ 08:42:14
URL: http://alltidcornelia.blogg.se/
Postat av: B Y S I S T E R S

vilket drömhus!!

2012-03-02 @ 08:48:41
URL: http://bysisters.blogg.se/
Postat av: EMMiE

Låter som en härlig resa

Postat av: Linii

Snyggt! Blev verkligen taggad för att kanske åka iväg till England för att studera efter gymnasiet :D

Postat av: Victoria - Foto och Vardagen

Vad gör du när du är ledsen ?

Hoppas du får en underbar dag !

2012-03-02 @ 12:33:02
URL: http://mezei.blogg.se/
Postat av: linda hansen

hej!

2012-03-02 @ 16:01:20
URL: http://lindahanseen.blogg.se/
Postat av: Perfectly Unbroken ♥

Hej, fin blogg! Ska vi följa varandra på bloglovin? :)

2012-03-02 @ 19:01:09
URL: http://perfectlyunbroken.blogg.se/
Postat av: beciell

Hej! nu kan du vara med och TÄVLA OM ETT PAR RAY BAN SOLGLASÖGON I MIN BLOGG :)

2012-03-02 @ 20:45:47
URL: http://beciell.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0