Bye Bye

Vad härligt det är att säga hej då till massa saker som bara funnits i hemmet länge utan att jag reflekterat något närmare över varför.


 

Idag säger jag hej då till dessa saker: en vit hurts i plåt från IKEA. Den översta lådan har inte kunnat öppnats på ett bra tag då den fastnat i något, och när jag gick igenom de övriga lådorna insåg jag att mycket kan jag kasta, en del lade jag i lådan på skrivbordet (sådant som jag vill ha nära när jag sitter och jobbar) och andra saker har jag lagt i skåpet i vardagsrummet. Tidskriftssamlaren åker ut då jag numera inte sparar på massa tidningar som jag gjort tidigare. Jag har haft flera årgångar av Allt i hemmet och av Lantliv hemma, men jag går igenom alla mina tidningar, klipper ut det jag vill spara och sätter in det i pärmar istället. På så sätt kan jag plocka fram mina pärmar och vet att allt som sitter där i är sådant jag gillar och inspireras av, istället för att bläddra igenom tidningar med massa information jag inte är intresserad av.

 

I helgen har ganska många saker fått lämna vårt hem. Igår hade de barnmarknad igen, de brukar vara två gånger per år, och även denna gången hade vi lämnat in lite saker som vi vuxit från, även om det inte var så mycket saker som vi har haft tidigare. Det är ju inte så mycket saker som kommer in längre, så flödet av saker i vårt hem är mindre.

 

Igår möblerade jag om lite också, och tömde dotterns garderob för att flytta den till en annan plats. Jag vill ljusa upp vår hall och göra den mer välkomnande samtidigt som vi behöver förvaringen. När garderoben var tömd passade det även bra att torka ur den och sen gå igenom allt innan det fick ta plats igen. Det resulterade i att en hel del saker rensades ut. Pengarna vi fick från marknaden igår fick dottern det mesta av. Min tanke var att hon kan använda dem för att förnya sin garderob till våren, men hon vill hellre köpa en webkamera :)

 

Igår råkade katterna även ha ner en spegel här, som gick sönder. Spegelglaset åkte i soporna, men själva träramen som var ornamenterad limmade dottern ihop igen. Den ska vi måla vit och använda som fotoram istället. Jag har även tagit bort en del tavlor och bytt plats på vissa.

 

Jag vill ha mer ljus i mitt hem, mer öppna ytor, mer tomma ytor. Jag har mycket eld i mitt hem med alla katter som far omkring överallt (plus att jag har mycket eld i min personlighet) och för att dämpa det har jag tillfört en hel del jord för att få en lugnare känsla. Men nu känner jag att det blivit lite för mycket jord och det behövs mer av metallelementet för att balansera jorden. Metallelementet finns bla i den vita färgen och jag känner ett behov av att ta in mer vitt.

 

När jag tittar i inredningar som jag genom åren klippt ut och samlat i mina pärmar så går de flesta i ljusa naturtoner, mycket vitt och beige. Det är lugnande färger som inte är påträngande. Det gör att rummen blir vilsamma att vistas i, och det är precis det jag eftersträvar i min inredning.


Kommentarer
Postat av: Irene

Vilken härlig rensarhelg Ni ser ut att ha haft :-)

2012-03-18 @ 15:58:26
URL: http://fengshuiblogg.blogspot.com
Postat av: jeanette sandelin

åh vilken skön energi :)

jag vill också ha yta och rymd.

på mina 63 kvadrat är det många funktioner som skall samsas och jag tror jag fått till det riktigt bra. men städning pågår, att röja och rensa är liksom livsstilen som passar oss så bra.

jag har bestämt att slänga nånting varje dag. de

dagar jag glömmer det känner jag att det var nåt som fattades den dagen... lite lustigt faktiskt.

2012-03-18 @ 16:14:33
URL: http://jeanettish.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0