En form av meditation ;)

 
Ibland älskar jag att stå i köket och laga mat, och ibland känns det mer som ett nödvändigt ont som helst ska gå så fort som möjligt.
 
 
Men ibland, som ikväll, fylls jag av lugn när jag står i köket själv och det är tyst runt omkring mig och jag hackar, steker och rör om. Idag har jag lagat ratatuille, en fransk grönsaksröra som är helt ljuvlig.
 
 
 
 
I mitt recept hackar jag en röd och en gul paprika, en zucchini, en aubergine, en gul lök i  tärningar, som jag sedan steker var för sig innan jag rör ihop allt med en förpackning ekologiska krossade tomater, en eller två pressade vitlöksklyftor, ett par lagerblad, havssalt och så några varv med pepparkvarnen. Detta får sedan koka ihop sig under lock en stund.
 
 
 
Det är gott som ensamrätt, eller som jag gjorde idag - stekte några chorizo med högt köttinnehåll då den kryddiga korven gifter sig så bra med den milda grönsaksrätten. Ibland äter jag den till pasta, som en vegetarisk rätt eller som tillbehör till en köttbit tex kyckling, lamm, karré. Supergott och enkelt! Att hacka och steka tar lite tid men det är då jag får en stund för meditation ;))
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0