Vårgarderob

Även om vi bara är i mitten av januari börjar vårkläderna komma i affärerna, vårkatalogerna har kommit och det kan vara dags att fundera på hur du vill ha din garderob i vår. Dags för en inventering med andra ord.


Även om det kan kännas lite tidigt att handla kläder som inte kommer att användas på flera månader kan du titta runt i katalogerna, kanske i butikerna för att se vilken stil som tilltalar dig. Precis som man i inredningssammanhang gör sk moodboards för att skapa en känsla över hur ett rum ska se ut, kan du skapa en moodboard över vilken klädstil du känner att du dras till.


Inventera sedan och se vad som redan finns i din garderob. Rensa ut sådant som är för smått, som inte passar, som är trasigt eller urtvättat, sånt du tröttnat på och se vad som blir kvar. Prova plaggen och se om de sitter bra och passar din kroppsform. Se sedan om kan se en genomgående röd tråd bland de kläderna du vill behålla.


Är det färgerna som känns bra? Är dessa varma eller kalla? Är det snittet på kläderna som känns smickrande? Vilken snitt är det isåfall? Är det en speciell stil du känner att du trivs i?


Om du efter inventeringen ser att garderoben behöver kompletteras med något så vet du precis vad du är ute efter när det blir dags för köp, och du slipper göra felköp. Skriv gärna en lista att ha med i plånboken.
Jag såg den här bilden på en walk-in-closet. Vilken glamourkänsla det blir med guldtapeten :) Och många skor, för många för min smak, men alla är vi ju olika :)


Kommentarer
Postat av: Elin

Hej!
Jag älskar tapeten. Den ser silvrig ut, men guldig ut i en viss belysning. Vart kan man få tag i den? Tror du att den skulle kunna passa i ett sovrum?
Mvh E

Svar: Hej Elin!
Tyvärr har jag ingen aning om vart just den här tapeten kommer ifrån, men det finns säkert liknande från olika tillverkare.
I ett sovrum hade jag nog inte tapetserat alla väggar med en så blank tapet, då det blanka ger mycket av vattenelementet, men som en fondtapet och så målade väggar i en passande kulör kan bli jättesnyggt
None None

2013-05-09 @ 11:19:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0