Var är det störst röra?

Har du svårt att veta vart du ska börja rensa? Ta ett varv i hemmet och skriv ner på vilka ställen du har bråte som har samlats. Titta efter vart det är värst och bestäm dig för att börja där.


Rörigt, och fullt med bråte kan det bli vart som helst i hemmet, men det finns vissa ställen som är vanligt i många hem, och som hindrar energin från att flöda fritt i hemmet.


* Bakom dörrar. Att förvara saker bakom dörrar gör att det är svårt att öppna dörren ordentligt, och gör att livskraften, chi, inte kan komma in på ett enkelt sätt. Att ta bort saker du förvarar bakom dörren är en bra start :)


* Garderober. Meningen med garderober är att vi ska förvara saker i dem, men ofta används garderober även till att förvara saker . Låt utrymmet ovanför garderoben vara luftig. Behöver du det utrymmet för förvaring? Titta istället igenom dina saker och se om du verkligen behöver allt. Kanske kan du, efter en utrensning få plats med dina saker i garderoben. Men även inuti garderoben blir det lätt att bråte samlas. Både klädsmak, och ibland storlek, förändras över tid. Kolla igenom din garderob och se om det som finns där passar den du är idag. Om du håller fast vid kläder som inte längre passar ger du dig själv ständigt negativa påminnelser. Gör dig av med dem, och låt de kläderna du har i din garderob spegla den du är idag. Alla är vackra, och kan framhäva sitt vackraste jag med rätt färger, i rätt snitt och i rätt storlek!!


* Under sängen. Om ytan är begränsad är det lätt att till utrymmet under sängen för förvaring, och här kan allt möjligt gömma sig. Men att låta utrymmet under sängen bli en förvaringsplats kan få negativa effekter bla på din sömn, så låt detta utrymme vara fritt.


* Saker som inte har något "hem", som inte har någon särskild plats där de förvaras blir lätt stående på golvet. Vanligt är tex att förvara saker i trappan på väg upp eller på väg ner. Hos mig är det lätt hänt att kartonger på väg någonstans, tex till vinden, återvinningen, jobbet blir stående på golvet i hallen. Men det är så irriterande att ha saker som står i vägen och som man måste kliva över, eller gå runt för att komma fram.


Vad räknas som bråte? Ja, några vanliga saker är högar med tidningar, överfull tvättkorg eller sophink, saker du inte tycker om eller använder, för små kläder, saker som är trasigt. Ofta smyger röran sig på utan att man riktigt märker det.Kommentarer
Postat av: jeanette sandelin

skööönt med liten spark i baken...

ändå måste jag säga att jag har de där ögonen hela tiden.

alltid lite städ och röj, rensa ur och slänga.

nu ska jag ner ordentligt i vikt också - så extra viktigt med rensning av skåp och lådor nu faktiskt.

tack för en görbra blogg :)

god fortsättning!

kram från dalsland//

2012-01-02 @ 07:44:15
URL: http://jeanettes.bloggo.nu
Postat av: balansilivet

Tack Jeanette! Visst behöver man en liten spark i baken ibland. Igår låg jag i sängen och läste Karen Kingstons bok Rensa i röran - igen :) Fick en kommentar igår om att rensa en kvart om dagen. Ett superbra tips tycker jag. En kvart är en överskådlig tid, och man hinner med ganska mycket på en kvart

2012-01-02 @ 09:55:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0