Utsatta djur
Har ni hört talas om VOOV?
Det står för Veterinär omtanke om våldsutsatta

Om inte, läs detta längre ner! Helt fantastiskt att detta finns för utsatta kvinnors husdjur!

Vet ni hur vanligt det är att även djuren blir utsatta i dåliga misshandelsrelationer?
MYCKET VANLIGT desvärre!
Det finns män som hotar sina kvinnor med att döda (och även gör det framför kvinnans ögon!), ta ifrån dem deras kära husdjur och mycket annat hemskt, för att komma åt kvinnan!


Detta är VOOV!
Vision
Ett jämställt samhälle fritt från våld.


Syfte

Föreningens syfte är att underlätta uppbrottet från den våldsutövande parten för kvinnor/män som lever med våld i nära relation. Föreningen uppnår detta genom att erbjuda tillfällig bostad för den våldsutsattes sällskapsdjur under tiden som personen lever på skyddad adress där det inte är möjligt att ta med sällskapsdjur.

Föreningen
VOOV är en ideell förening som bildades 2009 av veterinärer och veterinärstudenter i Uppsala. Vi har organisationsnummer 802446-8160. Under 2011 startade VOOV ett projekt med stöd från allmänna arvsfonden för att sprida verksamheten nationellt.

 

Hur arbetar VOOV? 
VOOV samarbetar med socialtjänst, polis, länsstyrelsen och föreningar/organisationer som kommer i kontakt med våldsutsatta personer. Den våldsutsatta kan alltså inte själv ta kontakt med VOOV utan all kontakt går genom någon av de ovan nämnda aktörerna. VOOV har tillsammans med polisen utarbetat dessa riktlinjer för arbetet för att säkerställa alla parters säkerhet och integritet.


Utöver vårt samarbete med kvinnojourer och brottsofferjourer jobbar vi aktivt för att nå ut och få kontakt med föreningar som arbetar med våld i samkönade relationer och män som utsätts för våld i nära relation.

VOOV är en ideell förening i Uppsala som drivs av veterinärer och veterinärstudenter med syfte att hjälpa våldsutsatta personer att ta sig ur en våldsrelation. Nästan alla de skyddade boenden som finns i Sverige idag saknar möjlighet att ta emot husdjur. VOOV försöker att förmedla en jourplats åt djuret under tiden personen har behov av skyddat boende.
 
Förutsättningen för att VOOV ska ta hand om ett djur är att personen aktivt har påbörjat att ta sig ur relationen. Kontakten med VOOV förmedlas via socialtjänst, polis, kvinnojourer och brottsofferjourer.

 

Vill du stödja vår verksamhet?

VOOV är en ideell förening utan vinstintresse. Vi får stöd från sponsorer och privatpersoner.

Föreningen fick 2009 ett stipendium från Stockholms djurvänners förening och 2011 har föreningen beviljats stöd från Allmäna Arvsfonden för att kunna starta upp verksamhet på fler orter i landet.

Vill du som privatperson eller ditt företag stödja vår verksamhet tar vi emot ekonomiska bidrag till vårt konto:
 
Swedbank Clearingnummer:
8381-6 Kontonummer: 914 405 856-8

 

Kommentarer
Postat av: CrimsonAnna

Vilken bra grej. Det ska jag minnas när det är läge att ge något välgörande.

2012-01-20 @ 12:00:05
URL: http://metalanna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0