Utrensat

Idag är det faktiskt inte jag som har rensat bort saker, utan dottern :) Det är roligt att se när andra blir inspirerade till att ta tag i sin egen röra. Men i detta fallet var det snarare jag som uppmanade henne att titta igenom sin underklädeslåda och sortera bort allt som hon inte använder, dvs sånt som är för smått, sånt som är obekvämt eller annat som av någon anledning inte blir använt.


När jag sen kom hem på eftermiddagen låg en liten hög med saker som sen kunde gå direkt i soptunnan. Skönt att få en överblick över hur mycket som verkligen används, och då också kunna se om det är något som behöver införskaffas. Nu är lådan luftig, och vi kunde snabbt konstatera att nya strumpor behöver inhandlas :)


I morgon ska hon gå igenom hyllor på sitt rum, och där ska saker sorteras in i fem kategorier:


1. Sånt som ska behållas, som används och som är omtyckt


2. Sånt som kan slängas direkt - papper som har sparats, saker som slängts ner i en låda till "senare" osv


3. Sånt som hon vill spara som minne, men som inte behöver förvaras på rummet, utan kan läggas i minneslådan på vinden (som för övrigt inte får bli för omfångsrik)


4. Sånt som ska säljas (två gånger per år anordnas en barnmarknad där vi bor där allt för barn i alla åldrar säljs. Vi är stamkunder där ;) Tidigare fyndade vi billiga leksaker, skridskor osv, men numera lämnar vi enbart in saker till försäljning)


5. Sånt som ska skänkas tex till julklappsinsamling i december (tex oöppnade saker som hon fått i present eller felköp som aldrig blivit använt, men som ändå är fint)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0