Sovrum med snedtak

Många hus, både äldre och nyare, är vad som brukar kallas 1½ plans hus, vilket innebär att ovanvåningen har snedtak. På ovanvåningen brukar oftast sovrummen vara placerade.


Enlligt Feng Shui är det direkt ogynnsamt att placera sängen under snedtaket, vilket är väldigt vanligt att man gör. Energin trycks nedåt och att ha taket nära huvud ger en tryckande känsla och ofta en sämre sömn . Ett snedtak kan ha olika mycket lutning och om inte lutningen är så skarp blir problemet mindre, men kvarstår dock, medan ju skarpare lutning på taket desto mer tryckande blir känslan.
Här kommer taket väldigt nära kroppen, och även i sömnen reagerar kroppen på omgivningen. Om man vaknar mitt i natten och sätter sig upp finns det stor risk att man slår i huvudet i väggen.Vad kan man då göra om man har ett sovrum med snedtak?


Det finns mycket man kan göra. Det första är att se om det går att placera sängen någon annanstans i rummet och tex använda väggen under snedtaket till förvaring.


Ett annat alternativ är att bygga ut väggen så att sängen kommer lite längre från taket. Det stjäl lite golvyta, men kanske man på något fiffigt sätt kan använda det utrymmet till förvaring istället.


Om man använder ljusa färger blir inte känslan lika tryckande som om man använder mörka färger, så måla taket vitt eller använd en ljus tapet.


Ha gärna en låg säng, istället för en med höga ben

Här har man byggt ut väggen och fått ett smart ställe att ha böcker och annat man vill ha nära sängen och slipper därmed ha nattduksbord.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej!

Har tittat på detta avsnitt flera gånger för att få inspiration. Mycket bra! Kommer nog att ha lägre ben på sängarna! Tänk att jag inte kom på detta själv;)

Marie

2012-01-28 @ 16:50:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0