Flera saker ut - en sak in ;)

Oj, vad vi har rensat nu på förmiddagen. Dottern har rensat på sitt rum, med början i en bänk och på golvet ligger nu flera högar. En hög kan vi slänga direkt, en hög ska sparas och en hög (som är störst) med saker vi ska sälja. De sakerna får ett tillfälligt boende på vinden tills det är dags för marknaden i mars.


Själv har jag gjort en utsortering i min garderob och gjort mig av med ett antal tjocka stickade koftor och tröjor, som jag visserligen gillar, men som det aldrig blir av att jag använder då det finns andra kläder jag tycker mer om. Även i garderoben går 80/20 regeln att applicera, dvs att vi använder 20% av våra saker 80 % av tiden.


Ni vet hur det är - man sträcker sig gärna efter ett favoritplagg, och det är de som används, tvättas och används igen, medan andra plagg väldigt sällan får komma ut och luftas utan verkar ha bosatt sig i garderoben :) En del av dessa gör jag mig nu av med, och skänker till loppis. Det räcker med en tjock utetröja tex då jag väldigt sällan använder sådana numera.


Men igår fick även en sak flytta in här :)


 

Jag hade ett jobbmöte i stan igår eftermiddag, och då jag sällan är inne i stan passade jag på att gå in i en av mina favoritaffärer på väg hem, Lilla Soffbutiken. Den har numera växt och är ganska stor. Jag gillar att gå runt där och bara titta på saker, insupa atmosfär och hämta inspiration. Jag har tex tapetserat en av mina vardagsrumsväggar med en tapet jag såg första gången där :)

 

Denna skylten tyckte jag om, fin text tryckt på juteväv. Då jag såg priset trodde jag först de hade felmärkt den, för jag hade räknat med att den kostade betydligt mer. 35 kr kostade den så den fick följa med mig hem och sitter numera i hallen där jag ser den direkt när jag kommer hem på dagarna.

 


Tillit - till livet, till att allting kommer ordna sig, till att det jag önskar kommer gå i uppfyllelse. Tålamod framförallt är något jag behöver träna mig i att bli bättre på. Det är den delen av mindfulness jag har svårast för. Jag vill gärna att saker ska hända N U, genast, på en gång och har svårt att vänta. Vänta på att de frön jag sår idag kommer bära frukt, så småningom, i rätt tid.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0