Feng Shui för själen

Tanken med Feng Shui är att skapa balans, vilket i sin tur gör tillvaron mer harmonisk. Här i Sverige har Feng Shui mest fokuserat på hemmet. Att skapa balans mellan elementen, yin och yang och göra våra hem harmoniska att vistas i.


Men läran om Feng Shui går mycket djupare än så, om omfattar egentligen hela livet, och även i andra sammanhang kan man använda tankarna i Feng Shui om livsenergin, chi, de fem elementen, symboler, yin och yang osv.


I vårt samhälle idag är det ofta ett stort överslag av yangenergin, med liv, rörelse, ljud mm där allt går snabbt. För att skapa balans och harmoni är det viktigt att inte glömma bort att vi även behöver yinenergin, med vila, avkoppling, tystnad, tid för reflektion och egna tankar.


Idag ska jag ha fokus på både kropp och själ då jag ska åka på spa med dottern. Vi har varsin massage inbokad, sen blir det en promenad längs med havet, bad och bastu, lugn yoga, sitta framför brasan och bara vara för att sedan avsluta dagen med en god middag, låta både kropp och sinnen få vila och ta det lugnt.Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Låter härligt med en heldag med dottern. Fin din banner och bakgrund blev, passar fint. / Anna-Lena

2012-01-29 @ 13:38:22
Postat av: Mia

Njut! Själv ska jag på Spa-behandling om ca en vecka och det ser jag fram emot!Mia :-)

2012-01-29 @ 15:16:11
Postat av: Gunilla Johansson

Låter som en underbar dag! Berätta gärna sedan var ni har varit, om det är något du rekommenderar. Så mysigt att vara tillsammans med sin dotter!

Vad fin bloggen är...lite vårligt!

Hälsningar, Gunilla

2012-01-29 @ 19:03:33
Postat av: Carola J

Hej!

Ha en jättebra dag! Jag gillar din blogg väldigt mycket!

2012-01-29 @ 22:10:02
Postat av: Caroline

Hej!Vilken härlig layout. Längtar efter våren och sommaren. Precis kommit hem efter en spavistelse med ett lite annorlunda projekt. Brandlarm iförd endast bikini och fuktig morgonrock och tofflor är inte att rekommendera under 20minuter i minusgrader men det var härliga att besöka bastun sedan ;pVarma hälsningarCaroline

2012-01-30 @ 19:12:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0