Åh, vad det är roligt att städa ;)

Blir du provocerad av ovanstående kommentar?


En del tycker man är lite konstig om man faktiskt gillar att städa, men har jag rätt städgrejer och har ordentligt med tid tycker jag att det är riktigt roligt. Idag har jag gått runt med min nya Maison Belle Spring Clean och skurat och torkat och städat. Med fyra katter i huset blir det en del kringströdd kattsand och katthår som ligger, så en gång i veckan måste det till en riktigt ordentlig städning, och det är så skönt när hemmet är rent igen.


Idag har jag dessutom, som det rätt ofta kan bli i samband med städning, rensat, flyttat grejer och donat. Jag älskar att organisera saker och att hitta nya lösningar. Idag åkte äntligen den fula vanliga standardgarderoben som stod i vår lilla hall, som ligger innanför den stora med entrén, där vi förvarade ytterkläder, stövlar och väskor ut. Jag tänkte att det som vi hade där kunde få plats i klädkammaren tills jag hittat en lösning som passar bättre än garderoben. Vad luftigt det blev när det stora åbäket åkte ut. Jag vill ha en hög smal hylla för alla stövlar och en stång för jackor och kappor med ett vitt linnedraperi som döljer det hela. Inga fler dörrar som slår i varandra, vilket ofta hände med badrumsdörren och garderobsdörren.


Samtidigt blev det också en del utrensat, då jag varje gång jag flyttar runt saker, hittar något som jag inte längre behöver. Idag åkte dessa saker ut:


* En röd sammetskavaj, som av någon anledning har "krympt" i garderoben ;)


* Två svarta hattar, som jag förvissor gillar, men då jag har hittat en underbar benvit stickad mössa som jag alltid använder när jag har något på huvudet har dessa inte blivit använda på länge


* En gammal cykelhjälm


* Ett set för chokladfondue, som man fick gratis från Anton Berg


* Några kläder som dottern har vuxit ur


Inte tillräckligt mycket saker för att bege mig in till stan och lämna på loppis, så jag lägger det i en kasse så länge som jag ställer undan, och varje gång jag rensar bort något lägger jag det i kassen, och när det blivit en full kasse, eller flera, så åker jag in och lämnar sakerna.


Kommentarer
Postat av: K

Nej, inte ett dugg provocerad faktiskt! :)

Jag gillar också att städa. Inte jämt. Men det finns väl ingen aktivitet man gillar att göra jämt.

En del av mitt jobb är städning. En del mindre roliga jobb, andra riktigt givande!!!

Och hemma, när jag kommer igång med städningen, kan jag knappt sluta - bara det och det också.

Och att rensa ut är beroendeframkallande! Och jag har hållt på i minst tio år, det är verkligen en process att göra sig av med framförallt vissa saker!

De senaste åren har det kommit in väldigt mycket grejer i vårt liv, på olika vis, och jag är påväg att "spy" på allt ibland... Har lyckats rensa ut mycket under hösten och vintern, men känner att jag har mycket kvar innan jag mår riktigt bra bland sakerna!

Trevlig helg!

Postat av: Yve

Har idag börjat med en rejäl rensning och städning här hemma. Har skrivit upp alla husets rum i ett block med ett rum/vecka o blad. Där har jag listat alla ställen som ska röjas och kan även skriva dit om ev. något nytt ska inhandlas (helst inte). Sen kan jag pricka av en sak/ställe varje dag o när veckan är slut är jag förhoppningsvis klar med det rummet. Vissa rum tar nog längre tid men då går jag tillbaks senare och ser vad som inte blev klart. Hoppas detta ska funka. Ska försöka lägga lite tid varje dag. Mitt mål är att ha ett hyfsat utrensat hem till sommaren.

2012-01-14 @ 23:20:02
Postat av: jeanette sandelin

blir GLAD av den rubriken :)

och så inspirerad av dig!

kram från dalsland//

2012-01-15 @ 05:58:56
URL: http://jeanettish.blogspot.com
Postat av: Agneta

Jag blir också positiv av rubriken :) Jag tycker att det är helt ok att städa. Problemet är det som jag tror du eller om det var Irene skrev om att det är för mycket grejer överallt. Mycket som måste plockas bort innan jag kan börja städa. Men jag jobbar med det och får ständig inspiration här hos dig!

Kram Agneta

2012-01-15 @ 09:07:18
URL: http://getasvind.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0